Nå kommer pengene

Natt til lørdag fikk SAS godkjent et kriselån på 7 milliarder kroner. Deler av dette kan brukes til å tilbakebetale norske kunder for billettene som aldri ble brukt under sommerens pilotstreik.

FIKK JA: Etter flere runder i rettssalen fikk SAS godkjent et kriselån på 7 milliarder, som skal sikre at selskapet holder seg på vingene: Foto: Erik Johansen / NTB
FIKK JA: Etter flere runder i rettssalen fikk SAS godkjent et kriselån på 7 milliarder, som skal sikre at selskapet holder seg på vingene: Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SAS har i lengre tid vært under hardt vær. Det gjeldstyngede selskapet var nær i gå konkurs under sommerens pilotstreik, og søkte om konkursbeskyttelse i USA 5. juli.

Den såkalte chapter 11-prosessen, der selskapet skal rekonstrueres, vil vare imellom 9 og 12 måneder. Nå har SAS fått godkjent et kriselån på 700 millioner kroner fra investeringsgiganten Apollo Capital Management.

Kriselånet kan blant annet brukes til å refundere streikerammede kunder i Norge.

Får igjen pengene

Luftfartstilsynet har pålagt SAS å tilbakebetale kundene for de ubrukte billettene innen 15. september, opplyser NTB.

Til sammen har norske kunder meldt inn nesten 85 000 krav om refusjon. 21. august gjensto behandlingen av nær 8000 krav, én måned etter at det ble enighet mellom pilotforeningene og SAS.

Refusjonskravene hadde da en samlet størrelse på 10 millioner kroner.

Ifølge pressesjef i SAS Norge, Tonje Sund, jobber selskapet planmessig med tilbakebetaling til kundene som har krav på det. De har som ambisjon å opprettholde Lufttilsynets frist.

- Vi har vært tydelige på at alle kunder som har krav på tilbakebetaling fra SAS skal få det, og det gjelder uavhengig av DIP-finansieringen, sier pressesjef i SAS Norge, Tonje Sund, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer