- Nå må hun svare!

Kirsti Bergstø blir snart ny SV-leder. Høyt oppe på agendaen: Få et klart svar på hva Erna Solberg mener om rikingflukten fra Norge. - Folket fortjener svar, sier Bergstø til Dagbladet.

UT MOT ERNA: Kommende SV-leder Kirsti Bergstø mener Erna Solberg må ta ordentlig stilling til rikingflukten fra Norge. Foto: Hanna Johre / NTB
UT MOT ERNA: Kommende SV-leder Kirsti Bergstø mener Erna Solberg må ta ordentlig stilling til rikingflukten fra Norge. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert

STORTINGET (Dagbladet): - Nå må Erna Solberg være ærlig. Hva synes hun egentlig om milliardærene som flytter formuen sin til Sveits?

Kirsti Bergstø, påtroppende SV-leder, sier at hun savner en tydelig linje fra kvinnen som vil bli norsk statsminister igjen: Erna Solberg må ta tydelig avstand fra rikingene som flagger ut, påpeker Bergstø.

- Folket fortjener et tydelig svar fra Erna Solberg, legger Bergstø til.

Ikke overrasket

49 rikinger har flyttet til Sveits det siste halve året. Én milliard skattekroner har forsvunnet. Bergstø er klar på hva hun synes:

- Dette er mennesker som svikter den norske samfunnskontrakten, de vender ryggen til systemet som har lagt til rette for pengene de har tjent. Det er usolidarisk og unorsk, sier hun om skatteflyktningene.

- Er du overrasket?

- Nei, jeg er verken overrasket eller skuffet. Det virker helt naturlig for meg at folk som har mye penger vil gjøre det de kan for å få mer. Derfor har vi jo et skattesystem som skal sørge for en mer rettferdig fordeling, sier Bergstø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer