NHO Reiseliv:

- Nå må vi åpne opp

- Tiden er inne for å lære oss å leve med pandemien, mener direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

KREVER GREP: Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv mener det er på tide at vi lærer oss å leve med pandemien. Illustrasjonsfoto: Ørn E. Borgen / NTB

KREVER GREP: Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv mener det er på tide at vi lærer oss å leve med pandemien. Illustrasjonsfoto: Ørn E. Borgen / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå må vi åpne opp og lære oss å leve med pandemien, mener NHO Reiseliv.

Når de nåværende coronatiltakene går ut 14. januar, bør neste steg være en plan for gjenåpning, og det første som må oppheves, er skjenkestoppen. Det krever Krohn Devold på vegne at de 3.500 medlemsbedriftene innen reiseliv over hele landet.

- Nå er tiden inne for å lære oss å leve med pandemien. Alle over 65 har fått tredje dose, og alle over 45 har fått tilbud om det. Vi vet at de aller fleste vaksinerte som blir smittet, ikke blir så veldig syke, sier Kristin Krohn Devold til Nynorsk Pressekontor.

Helse- og omsorgsdepartementet vil ikke love å oppheve skjenkestoppen, men viser til at de skal vurdere de nasjonale tiltakene på nytt i midten av januar.

Mer vaksinepass

Krohn Devold peker på at det først og fremst er uvaksinerte som blir innlagt på sykehus, og mener løsningen framover må være å motivere flere til å vaksinere seg.

- Utbredt bruk av vaksinepass vil være motiverende, og bør være det virkemiddelet vi bruker i stedet for skjenkestopp og fortsatt nedstenging, sier reiselivsdirektøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer