Nå møter Norge motbakkene

Den politiske usikkerheten i verden har ikke vært så stor på mange år. Neste år treffer det Norge, anslår NHO.

Nå møter Norge motbakkene
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er i en mer usikker verden enn på flere år. Det skyldes i første rekke stadig mer omfattende handelskonflikter og mer proteksjonisme. Jeg bruker ikke ordet krise, men vi ser et mørkere bilde også framover, sier NHOs sjeføkonom Øystein Dørum til Børsen.

Anslagene over den økonomiske utviklingen framover som Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) legger fram onsdag, viser et klart skifte også her hjemme:

- Vi ser at motbakkene melder seg. Dels leser vi det ut av nøkkeltallene for norsk økonomi at veksten blir svakere. Og dels har vi fått nye tall fra våre medlemsbedrifter, der optimismen er på vei nedover. Det er fortsatt flere som tror på vekst, men overvekten er på vei ned, sier Dørum.

- På frysepunktet

Sjeføkonomen i NHO sier at 2019 internasjonalt har vært preget av kriser og skuffelser.

- Globalt er stemningen i industrien gjennomgående på frysepunktet, det går stadig dårligere i andre deler av økonomien, handelsveksten har stoppet opp og produksjonsveksten globalt har stoppet opp. Så vet vi at britene er på vei ut, men fortsatt er det uklart på hvilke vilkår de skal handle med EU. Kort sagt vil drahjelpen for Norge utenfra bli mindre, sier Dørum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer