NÅ: Oppgang i boligprisene

Boligprisene steg med 0,4 prosent i september.

OPPGANG: - Boligprisene stiger videre og det selges fremdeles et rekordhøyt antall bruktboliger i Norge, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 11 la Eiendom Norge fram boligprisstatistikken for september 2020.

Den viste at boligprisene steg med 0,4 prosent i september i år. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,3 prosent.

Rekordhøyt antall

Boligprisene er nå 5,8 prosent høyere enn de var for et år siden.

- Boligprisene stiger videre og det selges fremdeles et rekordhøyt antall bruktboliger i Norge, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Tallene viser at det i september i år ble solgt 11 133 boliger i Norge, noe som er 16,8 prosent flere enn tilsvarende måned i fjor.

- Det er solgt rekordmange boliger siste måned i likhet med månedene etter at de strengest korona-tiltakene ble opphevet. I september øker også antall nye boliger på markedet. Den avtakende trenden i antall nye boliger på markedet de siste månedene er nå brutt, sier Lauridsen.

Så langt i år er det solgt 5 prosent flere boliger enn det var på samme tid i fjor.

- Vi har et boligmarked som drives av et historisk lavt rentenivå. Utfallet er rekordomsetning og sterk prisvekst. Slik det ser ut nå kommer både aktivitetsnivået og prisveksten til å holde seg på et høyt nivå også framover, så lenge rentene er så lave, heter det i en uttalelse fra DNB Eiendom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer