NÅ: Oppgang i boligprisene

Boligprisene steg med 0,4 prosent i september.

OPPGANG: - Boligprisene stiger videre og det selges fremdeles et rekordhøyt antall bruktboliger i Norge, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 11 la Eiendom Norge fram boligprisstatistikken for september 2020.

Den viste at boligprisene steg med 0,4 prosent i september i år. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,3 prosent.

Rekordhøyt antall

Boligprisene er nå 5,8 prosent høyere enn de var for et år siden.

- Boligprisene stiger videre og det selges fremdeles et rekordhøyt antall bruktboliger i Norge, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Tallene viser at det i september i år ble solgt 11 133 boliger i Norge, noe som er 16,8 prosent flere enn tilsvarende måned i fjor.

- Det er solgt rekordmange boliger siste måned i likhet med månedene etter at de strengest korona-tiltakene ble opphevet. I september øker også antall nye boliger på markedet. Den avtakende trenden i antall nye boliger på markedet de siste månedene er nå brutt, sier Lauridsen.

Så langt i år er det solgt 5 prosent flere boliger enn det var på samme tid i fjor.

- Vi har et boligmarked som drives av et historisk lavt rentenivå. Utfallet er rekordomsetning og sterk prisvekst. Slik det ser ut nå kommer både aktivitetsnivået og prisveksten til å holde seg på et høyt nivå også framover, så lenge rentene er så lave, heter det i en uttalelse fra DNB Eiendom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.