NÅ: Oppgang i boligprisene

Boligprisene steg med 0,4 prosent i september.

OPPGANG: - Boligprisene stiger videre og det selges fremdeles et rekordhøyt antall bruktboliger i Norge, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 11 la Eiendom Norge fram boligprisstatistikken for september 2020.

Den viste at boligprisene steg med 0,4 prosent i september i år. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,3 prosent.

Rekordhøyt antall

Boligprisene er nå 5,8 prosent høyere enn de var for et år siden.

- Boligprisene stiger videre og det selges fremdeles et rekordhøyt antall bruktboliger i Norge, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Tallene viser at det i september i år ble solgt 11 133 boliger i Norge, noe som er 16,8 prosent flere enn tilsvarende måned i fjor.

- Det er solgt rekordmange boliger siste måned i likhet med månedene etter at de strengest korona-tiltakene ble opphevet. I september øker også antall nye boliger på markedet. Den avtakende trenden i antall nye boliger på markedet de siste månedene er nå brutt, sier Lauridsen.

Så langt i år er det solgt 5 prosent flere boliger enn det var på samme tid i fjor.

- Vi har et boligmarked som drives av et historisk lavt rentenivå. Utfallet er rekordomsetning og sterk prisvekst. Slik det ser ut nå kommer både aktivitetsnivået og prisveksten til å holde seg på et høyt nivå også framover, så lenge rentene er så lave, heter det i en uttalelse fra DNB Eiendom.

Kraftigst oppgang

Den kraftigste sesongjusterte prisoppgangen kom i Ålesund og omegn, der prisene har gått opp 2,7 prosent i september.

Tar vi for oss de siste 12 månedene viser Eiendom Norges tall at det er Oslo og Porsgrunn med Skien som har den bratteste boligprisveksten på 7,7 prosent.

Leder for privatmarkedet i Nordea Norge, Randi Marjamaa, mener at boligprisstatistikken viser at det er god fart i markedet.

- Det er mange som ønsker å kjøpe. Akkurat nå ser det lyst ut, sier Marjamaa.

Hun peker på at høsten historisk sett er litt tregere måned på markedet, men at spesielt en ting nå kan skyte fart utover høsten.

- Vi har mange henvendelser på fritidsboliger, spesielt på fjellet. Kundene ser at vinteren vil tilbringes i Norge, og mange tenker kanskje å feriere mer i Norge også framover, sier Marjamaa.

Da boligprisene for august ble lagt fram for en måned siden, viste de at prisene hadde steget med 1,1 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner var stigningen på 0,3 prosent.

- Foreløpig er vi ikke bekymret for kraftig prisvekst, men vi begynner å nærme oss et nivå der det vil komme en korreksjon før eller siden. Vi har hatt unormal sterk vekst siden boligmarkedet åpnet opp etter corona-tiltak, og rentene ble nedjustert, lyder dommen fra DNB Eiendom.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer