Nå rømmer verden fra Putin

Store internasjonale selskaper selger seg ut og rømmer fra Vladimir Putins Russland.

SE LIVE: Dagbladet TV gir deg siste nytt om Russlands angrep på Ukraina. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag annonserte Equinor at de vil stanse nye investeringer i Russland, og starte prosessen med å gå ut av de eksisterende «Joint Ventures» i Russland.

- Uholdbar posisjon

Det norske selskapet, der staten er majoritetseier, har vært i Russland i mer enn 30 år, og inngikk en samarbeidsavtale med det statlig eide oljeselskapet Rosneft i 2012.

- Situasjonen er svært vanskelig, og vår posisjon er uholdbar. Vi vil nå stanse nye investeringer i vår russiske virksomhet, og vi starter planleggingen for å tre ut av våre «Joint Ventures» på en måte som er i tråd med våre verdier. Vår viktigste prioritet i denne vanskelige tiden er sikkerheten for våre medarbeidere, sier konsernsjef Anders Opedal.

Ved utgangen av 2021 hadde Equinor bokførte anleggsmidler til en verdi av 1,2 milliarder dollar i Russland, og de forventer at beslutningen om å trekke seg ut vil påvirke den bokførte verdien.

Oljefondet ut av Russland

Beslutningen om trekke seg ut kom bare timer etter statsminister Jonas Gahr Støre annonserte at Oljefondets investeringer på Moskva-børsen blir frosset, og at man starter prosessen med å trekke seg ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer