Petter Stordalen

Nå selger han forlaget

Hotellkongen Petter Stordalen selger store deler av Strawberry Publishing til forlagsgiganten Bonnier.

SELGER: Hotellmilliardær Petter Stordalen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
SELGER: Hotellmilliardær Petter Stordalen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bonnier Books prøvde opprinnelig å gjennomføre kjøpet høsten 2020.

Det ble den gang stanset av Konkurransetilsynet grunnet Bonniers eierskap i Cappelen Damm. Forlaget endte derfor opp med å kjøpe en minoritetspost på 45 prosent i mai 2021.

Nå er det duket for at Bonnier kjøper seg opp til 70 prosent i Strawberry Publishing, som eies av hotellmilliardær Petter Stordalen.

Basert på en anslått verdi av Strawberry Publishing til et sted mellom 300 og 400 millioner kroner, har VG tidligere erfart at salgssummen vil ligge rundt 250 millioner kroner.

Samtidig lanseres strømmetjenesten BookBeat i det norske markedet.

Salg før kjøp

Oppkjøpet kommer i stand etter at Bonnier Books i forrige uke solgte sin eierandel i Cappelen Damm. Nå opplyser forlaget at de i stedet tar kontrollerende eierskap i Strawberry Publishing.

- Gjennom hele denne prosessen har vi sagt at det norske markedet er svært viktig for oss, og at vi ønsker å styrke vår posisjon i Norge, sier administrerende direktør Håkan Rudels i Bonnier Books.

Innholdsfokus

Når det gjelder strømmetjenesten, sier Bonnier følgende:

- Vi er overbevist om at lanseringen av BookBeat i Norge vil bidra til en allerede positiv markedsutvikling. Som alle vet, ligger en strømmetjenestes suksess i kvaliteten på bøkene, og vi skal nå gå i dialog med de norske forlagene for å sikre det beste innholdet, sier administrerende direktør Niclas Sandin i BookBeat.

Aksjekjøpet i Strawberry Publishing er meldepliktig til Konkurransetilsynet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer