Nå slutter toppsjefen

Petter Stordalen gikk inn som eier i Ving i fjor. Nå slutter toppsjefen i den norske delen av reiseselskapet.

ENERGISK: Ikled Ikledd en oransje piquetskjorte – Vings farge – ble hotellkongen Petter Stordalen presentert som ny eier på Vings hovedkontor i Stockholm 1. november i fjor. Nå slutter toppsjefen i Norge etter ti år i stillingen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
ENERGISK: Ikled Ikledd en oransje piquetskjorte – Vings farge – ble hotellkongen Petter Stordalen presentert som ny eier på Vings hovedkontor i Stockholm 1. november i fjor. Nå slutter toppsjefen i Norge etter ti år i stillingen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Midt i den største krisa bransjen noensinne har opplevd, slutter Christian Grønli som sjef for landets største pakkereiseselskap Ving.

Det bekrefter Grønli selv i en SMS overfor flysmart24.

Grønli har vært Norge-sjef for Ving siden 2010, og har de siste åra også vært sjef for den finske avdelingen av selskapet.

Større omorganisering

Informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving skriver i en e-post til flysmart24 at Grønlis avgang har sammenheng med en større omorganisering i konsernet.

– Han er på ferie nå, men vil overlevere sine oppgaver til Marie-Anne Zachrisson når han er tilbake, skriver Røhr-Staff.

Overraskende manøver

Grønli var en av strategene bak omstruktureringen da Stordalen-selskapet Strawberry overraskende gikk inn som deleier 1. november i fjor.

Det skjedde som en følge av at Vings tidligere eiere, britiske Thomas Cook, gikk over ende.

Strawberry overtok 40 prosent av Vinggruppen sammen med investeringsselskapene Altor og TDR Capital.

Sliter tungt

Ving gjorde opp 2019-regnskapene med et negativt resultat før skatt på 501 millioner kroner, noe som var bunnrekord for selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer