Nå slutter toppsjefen

Petter Stordalen gikk inn som eier i Ving i fjor. Nå slutter toppsjefen i den norske delen av reiseselskapet.

ENERGISK: Ikled Ikledd en oransje piquetskjorte – Vings farge – ble hotellkongen Petter Stordalen presentert som ny eier på Vings hovedkontor i Stockholm 1. november i fjor. Nå slutter toppsjefen i Norge etter ti år i stillingen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
ENERGISK: Ikled Ikledd en oransje piquetskjorte – Vings farge – ble hotellkongen Petter Stordalen presentert som ny eier på Vings hovedkontor i Stockholm 1. november i fjor. Nå slutter toppsjefen i Norge etter ti år i stillingen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Midt i den største krisa bransjen noensinne har opplevd, slutter Christian Grønli som sjef for landets største pakkereiseselskap Ving.

Det bekrefter Grønli selv i en SMS overfor flysmart24.

Grønli har vært Norge-sjef for Ving siden 2010, og har de siste åra også vært sjef for den finske avdelingen av selskapet.

Større omorganisering

Informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving skriver i en e-post til flysmart24 at Grønlis avgang har sammenheng med en større omorganisering i konsernet.

– Han er på ferie nå, men vil overlevere sine oppgaver til Marie-Anne Zachrisson når han er tilbake, skriver Røhr-Staff.

Overraskende manøver

Grønli var en av strategene bak omstruktureringen da Stordalen-selskapet Strawberry overraskende gikk inn som deleier 1. november i fjor.

Det skjedde som en følge av at Vings tidligere eiere, britiske Thomas Cook, gikk over ende.

KRISE: Petter Stordalen håpte han aldri måtte dele videoen han la ut på Instagram onsdag. Video / Instagram: petterstordalen. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Strawberry overtok 40 prosent av Vinggruppen sammen med investeringsselskapene Altor og TDR Capital.

Sliter tungt

Ving gjorde opp 2019-regnskapene med et negativt resultat før skatt på 501 millioner kroner, noe som var bunnrekord for selskapet.

Resultatet etter skatt endte på minus 391 millioner kroner, mot et overskudd på 119 millioner kroner året før.

Så kom coronapandemien og vondt ble til verre for Ving, som for hele den øvrige reisebransjen da alt av reiser ble innstilt over natta 12. mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer