Nå snakker man om «D-ordet»

Økonomien har aldri gått fra sunn til katastrofal så raskt, mener mannen som var økonomisk rådgiver for president Barack Obama. Verdensøkonomien blir brutalt rammet av coronapandemien.

BRUTALT: Verdensøkonomien blir brutalt rammet av nedstengningene som følger coronapandemien. Flere eksperter mener verden kan stå overfor den verste økonomiske krisa siden 1930-tallet. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Scanpix
BRUTALT: Verdensøkonomien blir brutalt rammet av nedstengningene som følger coronapandemien. Flere eksperter mener verden kan stå overfor den verste økonomiske krisa siden 1930-tallet. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Sjokkbølgene coronaviruset har sendt innover amerikanske aksjer, tvinger investorer på de amerikanske børsene til å se for seg langt mer alvorlige utfall enn en resesjon. Det inkluderer flere kvartaler med synkende økonomisk aktivitet, en kredittkrise, eller til og med en depresjon».

Det skrev nyhetsbyrået Reuters etter kaosdagen på USA-børsene forrige mandag. Og det var nettopp en økonomisk depresjon Reuters viste til, da de for litt over ei uke siden meldte at man igjen kunne høre «D-ordet» bli hvisket om i finanskretser.

Utviklingen i dagene som har gått siden, har vært alt annet enn beroligende. Nå dukker det såkalte «D-ordet» opp daglig.

- Dette er verre enn 2008, verre enn 1987. Dette er den verste krisa som har rammet finansmarkedene siden den store depresjonen, sa Stephen Isaacs fra selskapet Alvine Capital Management til den amerikanske TV-stasjonen CNBC på fredag.

Torsdag ble det kjent at totalt USA opplever det høyeste antallet nye arbeidsledige på ei uke noensinne. Hele 3,28 millioner nye søknader om arbeidsledighetspenger har kommet i uka fram til 21. mars, ifølge det amerikanske arbeidsdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer