Nå svarer hun på Trump-kritikken

Greta Thunberg møtte pressen i Davos.

SLÅR TILBAKE: Under en pressekonferanse i Davos fredag formiddag, kom Greta Thunberg med en tydelig beskjed til næringslivstoppene. Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Under en pressekonferanse i Davos fredag formiddag, kom Greta Thunberg med en tydelig beskjed til næringslivstoppene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag formiddag møtte Greta Thunberg (17) og andre unge klimaaktivister pressen under toppmøtet i Davos. Sammen diskuterte gruppa klimabevegelsens budskap og understreket nok en gang at klimasituasjonen må behandles som «en krise».

Den 50. utgaven av Verdens økonomiske forum har i stor grad handlet om klimadebatten. Selv rettet 17-åringen kritikk mot den mektige forsamlingen i Davos, og mener hun rett og slett ikke er blitt hørt.

- Da vi kom hit, var det med noen krav. De har selvsagt blitt ignorert fullstendig. Samtidig forventet vi ikke noe annet.

Svarer på Trump-kritikk

Selv om 17-åringen har vært med på å øke oppmerksomheten og skape en klimabevegelse de siste åra, mener Thunberg at ingenting egentlig har skjedd. Det er ingen ukjent sak at klimaaktivisten har møtt kraftig motbør - fra blant andre USAs president Donald Trump.

Under dagens pressekonferanse adresserte hun kritikken fra Trump, og hvorvidt dette har påvirket henne i noen grad.

- Det har ingen effekt på meg, selvsagt. Vi blir kritisert hele tiden. Om vi skulle begynne å bry oss om det, så kunne vi ikke gjort det vi driver med. Vi har selv satt oss i søkelyset, og vi vet at folk ikke forstår situasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer