Nå svarer Nato-Jens om Trumps navneforslag

Donald Trump hevdet Nato-sjefen var begeistret.

ROLLE: Jens Stoltenberg om NATOs rolle etter drapet på general Qasem Soleimani. Reporter: Nicolai Eriksen / Dagbladet Vis mer
Publisert

DAVOS (Børsen): Ett døgn etter at USAs president Donald Trump begynte på den lange reisen hjem fra Sveits, etter å ha deltatt på World Economic Forum i alpelandsbyen Davos, ankom presidentens «aller største tilhenger» den samme byen.

I det minste hvis man skal tro Trump selv.

- Min største fan i hele verden er generalsekretær (Jens, red.anm.) Stoltenberg, sa Trump for to uker siden.

Påstanden om at Stoltenberg er full av beundring for den amerikanske presidenten, har Trump kommet med en rekke ganger de siste åra.

- Det er fordi han ikke kan tro det som har skjedd, fortsatte Trump, og siktet til at resten av Nato-landene har økt sine forsvarsbudsjetter med 130 milliarder dollar siden 2016.

Stoltenberg: - Viktig

Overfor Børsen sier Stoltenberg at han verdsetter arbeidet Trump har gjort.

- Det er viktig, for det er ikke rimelig at USA, som har like stor økonomi som de europeiske Nato-landene til sammen, betaler mer enn dobbelt så mye i forhold til Natos totale forsvarsutgifter, sier Jens Stoltenberg til Børsen.

- De gode nyhetene er at Nato-landene nå investerer mer, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer