Norsk gründereventyr:

- Nå trykker vi på salgsknappen

Det norske selskapet lager haler og pannebånd til en gruppe «tilsvarende verdens femte største religion».

COSPLAY: Den norske gründerbedriften Cosgear selger blant annet en hale som gjør kostymene enda mer realistiske. Nå ønsker selskapet å etablere seg på gigantmarkedet i Asia. Video: Youtube/Costail. Reporter: Marie Røssland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det høres morsomt og kanskje litt rart ut når man først hører om det, sier Vilde Bergan, gründer og daglig leder i Cosgear, til Børsen.

Stadig flere får øynene opp for fenomenet cosplay.

  • Cosplay er en hobby og performancekunst der folk kler seg ut som sine favorittkarakterer fra blant annet gaming, fantasy og japansk anime.
  • Betegnelsen «cosplay» er en sammensetning av de engelske ordene costume, «drakt» og roleplay, «lek, spill eller skuespill».
  • Det skal finnes rundt 130 millioner cosplayere på verdensbasis.

- Mye penger

- Det betyr at hvis man skulle rangert det blant verdensreligionene er det den femte største. Det er mye penger og ressurser i det. I 2017 ble det brukt 151 milliarder kroner på cosplay-markedet globalt, sier Bergan.

Hun skyter inn at målet med cosplay er å lage så realistiske og imponerende kostymer som mulig.

- Cosplayere mangler tekniske ferdigheter til å lage teknologi som løfter kostymene deres til et nytt nivå. Det er her vi i Cosgear kommer inn, sier Bergan.

Norsk gründereventyr

Gründereventyret begynte for tre år siden, på NTNUs entreprenørskole.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer