Nabobråk avgjort i retten: - Fornøyd

Fresh Fitness frifunnet etter uenighet om støy.

FRIFUNNET: Fresh Fitness' treningssenter i Søgne ble saksøkt av beboerne i etasjene over. Beboerne ønsket å bli kvitt det de opplever som plagsom støy. Foto: Henrik Suvatne
FRIFUNNET: Fresh Fitness' treningssenter i Søgne ble saksøkt av beboerne i etasjene over. Beboerne ønsket å bli kvitt det de opplever som plagsom støy. Foto: Henrik Suvatne Vis mer
Publisert

I januar møtte Rådhusgården borettslag i Søgne utenfor Kristiansand treningssenterkjeden Fresh Fitness i Agder tingrett.

Årsaken var at borettslaget hadde saksøkt treningssenteret - som befinner seg i første etasje i samme bygg.

Beboerne mente at virksomheten sto for et voldsomt støy som forringet livskvaliteten deres kraftig. Lyden fra Fresh Fitness-senteret opplevdes så sjenerende at beboerne derfor gikk til søksmål.

Vanskelig avklaring

Nå er nabostriden avgjort i retten - der Fresh Fitness er frifunnet.

- Vi er godt fornøyd med resultatet, sier daglig leder i Fresh Fitness, Lars Fredrik Strøm-Håkonsen, til Børsen.

Grovt oppsummert mente naboene at tidligere støymålinger viser at lydnivået på senteret er over lovlig grense. Retten mener på sin side at det ikke er ført tilstrekkelig bevis for dette.

«Den særskilte utfordringen ved denne saken har vært å avklare i hvilken grad den støy beboerne beskriver at de opplever, stammer fra treningssenteret, slik at kravet til faktisk årsakssammenheng etter naboloven er oppfylt», heter det i dommen.

- Trist

Videre slår tingretten fast at de «ikke er i tvil om at beboerne opplever sjenerende og plagsom støy i bygget», men konkluderer med at Fresh Fitness ikke kan klandres og at kjeden opererer etter naboloven.

- Dette er jo egentlig en trist sak. Både vi og forrige eier har hele tiden forsøkt å bistå med lydmålinger og forsøkt å ha en god dialog. Vi ble derfor overrasket da søksmålet kom i utgangspunktet.

Rådhusgården Borettslag dømmes også til å betale 306 625 i sakskostnader til Fresh Fitness. Det er satt en ankefrist på fire uker.

- Jeg blir overrasket hvis de velger å anke. Nå har saken vært behandlet to runder i kommunen. Statsforvalteren har vært inne - rettsapparatet, og alle har truffet samme konklusjon.

- Dialogen pågår

Advokat Leif Kahrs Jæger representerer Rådhusgården borettslag i saken. Han forklarer at de foreløpig ikke har tatt standpunkt til hvorvidt saken skal ankes.

- Jeg har nettopp hatt et møte med min klient, og vi har en dialog med motpartens advokat om saken. Inntil det arbeidet er ferdigstilt, kan jeg ikke si noe om hvor saken står nå, sier Jæger til Børsen.

- Men om det blir en anke eller ei, beror på om vi kommer til enighet med treningssenteret. Den dialogen pågår, legger han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer