Nabobråk avgjort i retten: - Fornøyd

Fresh Fitness frifunnet etter uenighet om støy.

FRIFUNNET: Fresh Fitness' treningssenter i Søgne ble saksøkt av beboerne i etasjene over. Beboerne ønsket å bli kvitt det de opplever som plagsom støy. Foto: Henrik Suvatne
FRIFUNNET: Fresh Fitness' treningssenter i Søgne ble saksøkt av beboerne i etasjene over. Beboerne ønsket å bli kvitt det de opplever som plagsom støy. Foto: Henrik Suvatne Vis mer
Publisert

I januar møtte Rådhusgården borettslag i Søgne utenfor Kristiansand treningssenterkjeden Fresh Fitness i Agder tingrett.

Årsaken var at borettslaget hadde saksøkt treningssenteret - som befinner seg i første etasje i samme bygg.

Beboerne mente at virksomheten sto for et voldsomt støy som forringet livskvaliteten deres kraftig. Lyden fra Fresh Fitness-senteret opplevdes så sjenerende at beboerne derfor gikk til søksmål.

Vanskelig avklaring

Nå er nabostriden avgjort i retten - der Fresh Fitness er frifunnet.

- Vi er godt fornøyd med resultatet, sier daglig leder i Fresh Fitness, Lars Fredrik Strøm-Håkonsen, til Børsen.

Grovt oppsummert mente naboene at tidligere støymålinger viser at lydnivået på senteret er over lovlig grense. Retten mener på sin side at det ikke er ført tilstrekkelig bevis for dette.

«Den særskilte utfordringen ved denne saken har vært å avklare i hvilken grad den støy beboerne beskriver at de opplever, stammer fra treningssenteret, slik at kravet til faktisk årsakssammenheng etter naboloven er oppfylt», heter det i dommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer