Ukraina-krigen

Nådeløs tale: Klikker på sanksjoner

I en tale til EU-parlamentet går det ei kule varmt for det belgiske parlamentsmedlemmet Guy Verhofstadt, som etterlyser mye strengere sanksjonspakker mot Russland.

SANKSJONER: Guy Verhofstadt, det belgisk parlamentsmedlemmet i EU-parlamentet, kom onsdag med en tordentale mot sanksjonene som har blitt rettet mot Russland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vet dere hvorfor strategien deres ikke virker? Fordi trinnvise sanksjonspakker med en autokrat ikke virker, sier Guy Verhofstadt, i en tale til EU-parlamentet onsdag.

- Det virker i et demokrati med demokrater, som har ytringsfrihet. Ekte ytringsfrihet, fortsetter Verhofstadt, som er fra Belgia.

Verhofstadt går hardt ut mot EUs femte sanksjonspakke mot Russland, og sier den ikke kommer til å fungere i det hele tatt.

- For i Russland finnes det ikke lenger ytringsfrihet, sier han.

- Latterlig

I den flere minutter lange tiraden langer det belgiske parlamentsmedlemmet ut mot innholdet i sanksjonspakken.

- For hva er egentlig i den femte pakken? Kull? Det er latterlig!

- Utestengelsen av SWIFT? Latterlig, skriker han ut i sinne.

I talen hevder Verhofstadt at mer en 50 prosent av de finansielle institusjonene fremdeles ikke blir berørt av utestengelsen.

Så går frustrasjonen over på sanksjonene mot de russiske oligarkene.

- I bunn og grunn vil oligarkene klare å unngå sanksjonene, eller kanskje miste bitte litt penger, sier han med en sarkastisk tone.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer