Nær million­lønn i snitt

Lønnsutviklingen for Tekna-medlemmer er den sterkeste på fem år, viser lønnsstatistikk for 2019. For oljenæringen ligger gjennomsnittslønna nær en million.

LØNNSFEST: Arkivfoto fra Edvard Grieg-plattformen på Utsirahøyden i Nordsjøen, 180 kilometer vest for Stavanger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LØNNSFEST: Arkivfoto fra Edvard Grieg-plattformen på Utsirahøyden i Nordsjøen, 180 kilometer vest for Stavanger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er positivt at veksten i gjennomsnittslønnen er god. Dette bekrefter utviklingen vi ser i samfunnet generelt, med økende aktivitet og gode resultater i mange virksomheter, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg i en pressemelding.

Tekna representerer 81 000 medlemmer med mastergrad eller mer innen teknisk-naturvitenskapelige fag. Lønnsundersøkelsen til Tekna hadde 38.507 respondenter, noe som er en svarprosent på 64 prosent.

I privat sektor var veksten i gjennomsnittslønnen i 2019 på 2,4 prosent, sammenlignet med 2,3 prosent i 2018. Dette er den sterkeste lønnsveksten siden 2014.

Prosentvis har oljebransjen aldri hatt et større lønnsmessig forsprang på resten av privat sektor, skriver Teknisk Ukeblad. Gjennomsnittslønna ligger nå på 112 prosent av lønna i privat sektor, og i kroner er oljebransjen enda litt nærmere en million kroner i årslønn.

– Det er en bransje som i flere år kvittet seg med mye folk. De må nå få folk tilbake, og da må de bruke lønn som virkemiddel, sier Randeberg til avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer