Italias regjering:

Nær regjeringskollaps etter coronakrangel

Den italienske regjeringen nærmer seg bristepunktet etter en heftig krangel om coronamidler.

FRYKTER KOLLAPS: Italias regjering fikk til slutt på plass en plan for bruken av coronamilliardene landet får i støtte fra EU, men krangelen som var i forkant var så heftig at det nå er frykt for at koalisjonen ryker. Bildet viser regjeringsbygget Palazzo Chigi i Roma. Foto: Filippo Monteforte / AFP / NTB
FRYKTER KOLLAPS: Italias regjering fikk til slutt på plass en plan for bruken av coronamilliardene landet får i støtte fra EU, men krangelen som var i forkant var så heftig at det nå er frykt for at koalisjonen ryker. Bildet viser regjeringsbygget Palazzo Chigi i Roma. Foto: Filippo Monteforte / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Italias regjering fikk til slutt på plass en plan for bruken av coronamilliardene landet får i støtte fra EU, men prisen kan være at koalisjonen ryker.

To ministere fra tidligere statsminister Matteo Renzis utbryterparti avsto fra å stemme over planen for hvordan landet skal bruke sine tilmålte 210 milliarder euro i EU-hjelp, ifølge nyhetsbyrået ANSA.

Beløpet - som tilsvarer nærmere 2200 milliarder kroner eller halvannet norsk statsbudsjett - skal komme fra EUs gigantiske gjenreisingsfond.

Renzi har kritisert statsminister Giuseppe Contes plan og sagt at den er uakseptabel. De to ministrene fra partiet hans Italia Viva ville at Italia også skulle søke om penger fra et annet EU-fond. Dette sier Conte og koalisjonspartneren Femstjernersbevegelsen nei til.

Onsdag ettermiddag har Renzi kalt inn til pressekonferanse, der det er ventet at Italia Viva trekker seg fra regjeringen, og at partiets to ministere går av. Helseminister Roberto Speranza ber kollegene unngå en regjeringskrise.

- La oss holde indre strid og reelle eller imaginære spenninger atskilt fra italienernes helse. Det vil være utilgivelig om vi blir distrahert eller hindret så nær målet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer