Nærbutikk-krise:
- Ser ikke lys i tunnelen

15. oktober hadde Joker på Melsom sin siste åpningsdag. Høye strømutgifter ble spikeren i kista for det som har vært samlingspunktet på tettstedet i Vestfold i over 100 år.

SISTE ÅPNINGSDAG: Joker Melsom i Vestfold har vært i drift i over 100 år. Lørdag 15. oktober var det derimot kroken på døra for lokalbutikken. Video: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Publisert

VESTFOLD (Børsen): - Det er bittert.

Øystein Kristiansen viser Børsen rundt i nærbutikken Joker Melsom i Vestfold. Nesten tomme butikkhyller og en dyster stemning preger lørdagshandlingen i tettstedet som ligger i Stokke, mellom Tønsberg og Sandefjord.

Butikken har ligget her i nesten 100 år, men denne lørdagen er det siste åpningsdag. Med de høye strømutgiftene som er nå, er det et tapsprosjekt.

- Utgiftene er større enn inntektene, og da er det ikke forsvarlig å drive lenger. Akkurat nå ser vi ikke noe lys i tunnelen, sier Kristiansen, som er eier og driver.

- En lettelse

For å få solgt ut så mye varer som mulig, har butikken hatt opphørssalg den siste uka. På siste åpningsdag er det 60 % avslag på nesten alt i butikken.

- Jeg kjenner samtidig på en lettelse med å stenge dørene nå. Nå slipper jeg stresset med å prøve å få det til å gå rundt.

Det verste syns Kristiansen likevel har vært å måtte si opp de sju ansatte på butikken.

- Det er ekstra ille. Her er det mange som har vært her i veldig mange år, og som har vært lojale. Det er veldig trist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer