Raser mot regjeringen:

- Næringa er veldig bekymret

Dette synes jeg er feil medisin, sier Venstre-lederen, som raser mot regjeringens foreslåtte lakseskatt.

RASER: Venstre-leder Guri Melby raser mot regjeringa. Foto: Hans Arne Vedlog
RASER: Venstre-leder Guri Melby raser mot regjeringa. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Børsen): Regjeringens ønske om innføring av grunnrente, ofte kalt lakseskatt, fra 1. januar neste år, som er en skatt på bruk av fellesskapsressurser, har skapt sterke reaksjoner fra flere partier.

Sist fredag besøkte Venstre-leder Guri Melby havbruksnæringa, under sitt besøk i Trøndelag. Hun mener regjeringens forslag er som å sette på pauseknappen for hele havbruksnæringa i Norge.

- De er veldig bekymret for framtida til næringa grunnet statsbudsjettet, fordi det forslaget som ligger der til grunnrenteskatt vil tappe næringa for kapital de trenger. De ser også at man skremmer bort mange investeringer, så alt er egentlig satt på vent, sier Melby til Børsen.

Så seint som mandag formiddag varslet SalMar permittering av 851 ansatte. Dette gjelder ansatte ved selskapets prosesseringsanlegg på Frøya og Senja. I likhet med Lerøy, som varslet permittering forrige uke, legger selskapet skylda på regjeringens omdiskuterte forslag til ny lakseskatt.

Vil utsette

Melby forteller at næringa ikke tør å satse, da de ikke vet hvordan regimet blir med den regjeringens ønskede lakseskatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.