- Nærmer seg veggen

Ett år etter invasjonen har Vestens sanksjoner sendt russisk luftfart i knestående. - Jeg hadde ikke satt meg på et fly fra et russisk flyselskap, sier norsk ekspert.

PRESSET: Sanksjonene gjør det stadig mer komplisert å holde russiske fly i lufta for hver dag som går, ifølge ekspert. Illustrasjonsfoto: Regis Duvignau / Reuters / NTB
PRESSET: Sanksjonene gjør det stadig mer komplisert å holde russiske fly i lufta for hver dag som går, ifølge ekspert. Illustrasjonsfoto: Regis Duvignau / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

For ganske nøyaktig et år siden rykket russiske styrker inn i Ukraina med full kraft. Vesten svarte nærmest umiddelbart med knallharde økonomiske straffetiltak.

Sanksjonspakkene som det siste året har kommet på løpende bånd, har som formål å svekke Russland og president Vladimir Putins krigsmaskin.

- Hardt press

Blant de hardest rammede næringene er russisk luftfart.

- Det er ingen tvil om at russisk luftfartsindustri er under hardt press, og det blir mer komplisert å holde flyene i lufta for hver dag som går, sier flyanalytiker i WinAir, Hans Jørgen Elnæs, til Børsen.

Russiske flyselskap får ikke fly i vestlig luftrom. Sanksjonene gjør også at russisk luftfartsindustri ikke får noen reservedeler eller teknisk kompetanse fra vestlige land, påpeker han.

Krisegrep

I august begynte russiske flyselskap å demontere andre fly for å sikre seg reservedeler, såkalt kannibalisme, ifølge Reuters. Det var for å sikre de utenlandskbygde flyenes luftdyktighet i hvert fall ut 2025.

Russlands luftfartsnæring begynner å slå sprekker og får stadig flere problemer, skriver Radio Free Europe/Radio Liberty.

De viser til sju uventede hendelser bare i år - de fleste av mekanisk art - der fly har blitt omdirigert, forsinket eller kansellert. Hendelsene er også omtalt av Moscow Times.

Ifølge Radio Liberty bønnfalt en transport-tjenestemann på Russlands østkyst myndighetene i Moskva i fjor høst:

«Vi trenger nye passasjerfly, fordi våre nåværende fly vil ikke kunne fly mer etter i år».

Ifølge den russiske avisa Kommersant sluttet minst ni flyselskaper å fly i 2022. Fire av dem fordi det russiske flysikkerhetsorganet Rosaviatsia trakk tilbake luftdyktighetsbeviset deres.

- Nærmer seg veggen

Mye kan med andre ord tyde på at det brenner kraftig under føttene på luftfartsnæringen i landet.

Da Børsen snakket med Elnæs i fjor, sa han at russisk flyindustri på et eller annet tidspunkt ville møte veggen.

- De nærmer seg veggen for hver dag som går, men så lenge det finnes fly som det kan «plukkes» deler fra, som kan brukes på andre fly, så vil det være mulig å holde et begrenset flytilbud i gang på russisk innenriks og de utenriksrutene som russiske flyselskap kan operere på, sier Elnæs i dag.

Selv om russiske flyselskap ikke kan fly selv, eller blir satt på bakken, vil ikke internasjonal trafikk stoppe opp, ifølge Elnæs. Det er flere ikke-russiske flyselskap som har ruter til og fra landet.

- Er det trygt å fly i Russland nå?

- Jeg hadde ikke satt meg på et fly fra et russisk flyselskap. Derimot er det nok lite risiko for ikke-russiske flyselskap som overflyr russisk luftrom. Lufttrafikktjenestene, som flygeledere og liknende, fungerer så vidt jeg vet mer eller mindre som normalt i Russland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer