Det fremgår i et brev som gir svar på flere oppfølgingsspørsmål kontrollkomiteen sendte til flere statsråder i regjeringen 14. september angående habilitetssakene.
Komiteen har stilt Huitfeldt tre oppfølgingsspørsmål om hvordan hun vurderte og håndterte sin habilitet fra sak til sak.
Blant annet vil komiteen vite hvilke råd hun fikk knyttet til ektemannens aksjeposisjoner og ber om en liste over hvilke beslutningen utenriksministeren har vært involvert i hvor hun nå mener hun var inhabil.
I svarbrevet oppgir Huitfeldt at man i så fall måtte gjennomgå «en betydelig mengde avgjørelser», hvorav de hvor det kan ha vært stilt spørsmål ved hennes habilitet.
– Jeg registrerer at Huitfeldt ikke vil levere en fullstendig liste over sakene hun kan ha vært inhabil i. Det må vi vurdere hvordan vi skal forholde oss til, sier saksordfører Grunde Almeland til NTB.

Advart i 2013: - Vil skape utfordringer
Ingen oversikt
– Det vil være en nærmest umulig oppgave å identifisere alle relevante beslutninger og deres eventuelle koblinger til min mann enkelttransaksjoner i aksjer, skrivere Huitfeldt.
Brevet inneholder verken en liste over beslutninger eller over aksjehandler, til tross for at det tidligere er blitt klart at Huitfeldt har vært inhabil i en rekke saker. Kontrollkomiteen ber i sine spørsmål uttrykkelig om «en oversikt over alle beslutninger hvor utenriksministeren har vært involvert i hvor hun har vært inhabil».
Kontroll- og konstitusjonskomiteen skal ha møte tirsdag ettermiddag for å diskutere hva de skal gjøre videre i sakene.
– Det viktigste for Venstre er at kontrollkomiteen gjennom behandlingen av habilitetssakene bidrar til å gjenreise folks tillit til politikere. Åpenhet og ryddige prosesser der det ikke er politikernes egeninteresser som råder er helt essensielt for at demokratiet vårt skal fungere, sier Almeland.
Komiteen stiller også spørsmål ved hvorfor ikke statsråden gjorde seg kjent med aksjeinnehavet til ektemannen, når det gjennom en årrekke har vært praksis i UD at statsråden rapporterer om aksjeinnehav ved tiltredelse og senere ved endringer i, samt reglene i Håndbok for politisk ledelse.

Kan miste jobben
100 aksjehandler
I slutten av august ble nyheten kjent da Huitfeldt selv gikk ut og beklaget at hun ikke hadde gjort seg kjent med ektemannens aksjehandel mens hun har vært statsråd.
Hun anslo da at hennes ektemann Ola Flem hadde gjennomført rundt 100 transaksjoner i rundt 40 aksjer siden oktober 2021. Hun opplyste at hun ba departementet fryse all aktivitet som hadde direkte eller indirekte berøring med disse selskapene.

Nesten halvparten sier nei
UD ba også om en vurdering av saken fra lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet. Konklusjonen at hun hadde håndtert dette feil.
Blant selskapene er Kongsberg Gruppen, flyselskapet Norwegian og flere lakseselskaper. Huitfeldt framholder med styrke at hun ikke var klar over ektemannens aksjehandler og at hun uansett ikke har gitt ham ulovlig innsideinformasjon.
– Dette er jo straffbart å snakke om, så det er klart jeg ikke gjør det, sa hun til NRK 31. august.