- Når jeg sier noe, så er det sant

Norges nest rikeste mann snakker ut om turisthat og cruise-kritikk.

MANGEMILLIARDÆR: Skipsreder Torstein Hagen er leder for selskapet Viking Cruise, med hovedsete i Basel. 
 Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB scanpix
MANGEMILLIARDÆR: Skipsreder Torstein Hagen er leder for selskapet Viking Cruise, med hovedsete i Basel. Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB scanpix Vis mer
Publisert

DAVOS/OSLO (Børsen): Norges nest rikeste mann, cruiserederen og mangemilliardæren Torstein Hagen (77), har nettopp kommet fra lansering av nye cruise i USA og «hjem» til Sveits når han møter Børsen i Davos.

Der er han en av representantene for verdens absolutte økonomiske elite under World Economic Forum (WEF). Kapital anslår at han har en formue på 60 milliarder kroner. Forbes lister 77-åringen opp som verdens 962. rikeste person. Blant nordmenn på Kapitals oversikt er det bare John Fredriksen som sitter på en større pengesekk.

WEF i Davos er et møte som tiltrekker seg flere av verdens rikeste og mektigste personer, anonyme næringslivstopper, aktivister, statsledere og kjendiser. Skal vi tro Hagen selv, så er han ikke spesielt begeistret over å bli observert i det gode selskap.

- Jeg er ikke den typen som vanligvis går på forestillinger som dette, sier han til Børsen.

Men han mener en del temaer under det årlige toppmøtet kan gi friske impulser.

- Akkurat nå møtte jeg en av våre konkurrenter, uten at jeg skal gjøre noe sammen med dem. Men det er alltid noen man kan møte her. Man kan få dekket mye på noen få dager, men det behøver ikke å være noen årlig hendelse, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer