Trinn 4 utsettes:

Nattklubbeier raser: - Gjennomsyret av forakt

Nattklubbeieren fortviler over regjeringens beslutning om å utsette gjenåpningen.

RASER: Kristoffer Fladmark startet nattklubben Storgata 26 i Oslo i 2018. Han er mildt sagt lite begeistret over myndighetenes beskjed. Foto: Billy Lundquist
RASER: Kristoffer Fladmark startet nattklubben Storgata 26 i Oslo i 2018. Han er mildt sagt lite begeistret over myndighetenes beskjed. Foto: Billy Lundquist Vis mer
Publisert

Regjeringen bestemte onsdag at trinn fire i gjenåpningsplanen utsettes med minst to uker.

- Basert på utviklingen de siste ukene anbefaler FHI at vi ikke går videre til trinn fire. Regjeringen venter med videre evaluering i midten av august, sa helseminister Bent Høie under en pressekonferanse onsdag.

I midten av august vil cirka 90 prosent av den norske befolkningen ha fått minst én vaksinedose.

Dermed opprettholdes innslippsstopp kl. 24.00 på «arrangementer» med skjenkebevilling, krav til bordservering av alkohol på arrangementer, avstandskrav på arrangementer med koronasertifikat, og krav til 1 meters avstand for ikke-profesjonelle utøvere på kulturarrangementer.

Regjeringen lister opp endringene som gjøres i trinn fire på sine nettsider.

- Umulig

Kravene er lite forenlige med å drive nattklubb, mener utelivsgründer Kristoffer Fladmark. I et intervju med NRK i forrige uke fortvilte Fladmark over situasjonen han har stått i det siste året. Å drive en nattklubb gjennom pandemien har vært «krevende», «frustrerende» og «umulig», sier han til statskanalen.

For ham falt onsdagens beskjed fra regjeringen definitivt ikke i god jord.

ORIENTERTE: Helse- og omsorgsminister Bent Høie under corona-pressekonferansen onsdag 28. juli. Vis mer

- Det er jo katastrofale nyheter. Men det var dessverre ikke overraskende, sier en oppgitt Fladmark til Børsen.

Han følger opp i en e-post:

- Det er for meg uforståelig at vår bransje igjen skal lide for dette. Hva er forskjellen på om noen tar seg noen kaffekopper på en kafé eller noen øl på en bar? Norsk politikk er gjennomsyret av forakt for hele alkoholbransjen.

- Mener du at det rimelig å sammenlikne en kafé med et utested?

- Definitivt. Forskjellen er bare hva som serveres. Er man overstadig beruset på utested vil man bli kasta ut.

Fladmark stiller også spørsmål ved «vakter som kontinuerlig er innom i sivil for å spane etter om alt er som det skal».

- Her kan de dele ut prikker eller stenge ned virksomheten helt uten noen form for rettssikkerhet. Så vidt meg bekjent er det ingen andre bransjer som er underlagt et slikt totalitært regime. Likhet for loven? Det er jo en grunnleggende menneskerettighet.

- Som i fjor blir vi offer for regjeringens skjødesløse trang etter å gi velgerne sine, i form av sydenkåte nordmenn, friheten når importsmitten nå selvsagt øker. Hvem må ta støyten? spør Fladmark retorisk.

- Gir ingen mening

Nattklubbeieren legger til at innslippsstopp ved midnatt er «like dumt som det er komisk».

- Det gir rett og slett ingen mening. Dette fører til køer og dårlig stemning i døra hos oss, før likesinnede finner hverandre og drar hjem på nachspiel med fremmende de møter i døra. Til et hjem helt blottet for smittevern, raser nattklubbeieren.

- Tidligere i pandemien var det mye snakk om at tiltakene skulle være hensiktsmessige, og at vi skulle skåne helsevesenet. Nå har vi altså 22 innlagt på sykehus i Norge, og tallene bare synker og synker. En fis i vinden sammenliknet med hvilken belastning elsparkesykler påfører helsevesenet, sier han og fortsetter:

- Skal vi fortsette å være den store stygge coronaulven og bli pålagt slike enorme økonomiske tap, må vi kompenseres. Hver uke taper vi ca. 70 % av vanlig omsetning - dette går rett og slett ikke lenger.

- Kan ikke utestedene være en kilde til at flere kan bli smittet?

- Jo, definitivt, men jeg ønsker likhet for loven. Etter hva jeg kjent med har det foreløpig ikke vært et smitteutbrudd på noen utesteder i Oslo.

Trenger enmeteren

Under pressekonferansen gjorde helsedirektør Bjørn Guldvog det klart at nordmenn fortsatt må holde avstand, vaske hendene og holde seg hjemme om de er syke.

- Vi har forebygget mye smitte ved å holde avstand og ha få nærkontakter. Kommunens arbeid med smittesporing har vært helt avgjørende, sa helsedirektøren.

Han la deretter til at vi fortsatt trenger enmeteren.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer