Trinn 4 utsettes:

Nattklubbeier raser: - Gjennomsyret av forakt

Nattklubbeieren fortviler over regjeringens beslutning om å utsette gjenåpningen.

RASER: Kristoffer Fladmark startet nattklubben Storgata 26 i Oslo i 2018. Han er mildt sagt lite begeistret over myndighetenes beskjed. Foto: Billy Lundquist
RASER: Kristoffer Fladmark startet nattklubben Storgata 26 i Oslo i 2018. Han er mildt sagt lite begeistret over myndighetenes beskjed. Foto: Billy Lundquist Vis mer
Publisert

Regjeringen bestemte onsdag at trinn fire i gjenåpningsplanen utsettes med minst to uker.

- Basert på utviklingen de siste ukene anbefaler FHI at vi ikke går videre til trinn fire. Regjeringen venter med videre evaluering i midten av august, sa helseminister Bent Høie under en pressekonferanse onsdag.

I midten av august vil cirka 90 prosent av den norske befolkningen ha fått minst én vaksinedose.

Dermed opprettholdes innslippsstopp kl. 24.00 på «arrangementer» med skjenkebevilling, krav til bordservering av alkohol på arrangementer, avstandskrav på arrangementer med koronasertifikat, og krav til 1 meters avstand for ikke-profesjonelle utøvere på kulturarrangementer.

Regjeringen lister opp endringene som gjøres i trinn fire på sine nettsider.

- Umulig

Kravene er lite forenlige med å drive nattklubb, mener utelivsgründer Kristoffer Fladmark. I et intervju med NRK i forrige uke fortvilte Fladmark over situasjonen han har stått i det siste året. Å drive en nattklubb gjennom pandemien har vært «krevende», «frustrerende» og «umulig», sier han til statskanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.