Nedstengt Viken og Oslo

Nav-sjefen ser ny ledighetstopp

- Effekten kan komme ganske fort.

HOPP: Nav-sjef Hans Christian Holte sier at det kan ventes tydelige utslag på ledighetsstatistikken allerede neste uke. Foto: NTB
HOPP: Nav-sjef Hans Christian Holte sier at det kan ventes tydelige utslag på ledighetsstatistikken allerede neste uke. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Bare timer etter at helseminister Bent Høie (H) mandag kveld innførte skjenkestopp og varslet stengte butikker i hele Viken, kom de første meldingene om permitteringer i flere store virksomheter.

Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte er beredt på en brå vekst i ledighetstallene:

- Effekten vil komme ganske fort på ledighetstallene, og den vil være tydelig når vi får slike omfattende innstramminger. Dette vet vi fra tidligere innstrammende tiltak i Oslo og andre steder. Denne omfattende nedstengingen må vi forvente vil gi tydelige utslag, sier Holte til Børsen.

Massepermitteringer

Tirsdag varslet klesgiganten H&M at totalt 53 av H&M Group sine butikker i Norge nå er midlertidig stengt som følge av tiltak fra myndighetene. Det berører 1350 ansatte som blir permittert.

Tidligere på dagen meldte blant andre Mester Grønn og Nille at de permitterer henholdsvis 350 og nesten 1000 av sine ansatte i forbindelse med smitteverninnstrammingene i Oslo og Viken.

- Ser du konturene av mars 2020 på nytt, et år etter?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer