Nav-sjefens største bekymring

- Det er ingen tvil om at vi får et nytt løft i ledigheten nå, sier Nav-sjef Hans Christian Holte. Det er likevel ikke den akutte krisa som bekymrer mest.

AKTIVT RÅD: Nav-sjef Hans Christian Holte har stor forståelse for at mange langtidsledige sliter nå. - Men å forsøke å holde aktiviteten oppe, det er bra uansett - også for den mentale helsa, lyder rådet. Foto: Lise Åserud, NTB

AKTIVT RÅD: Nav-sjef Hans Christian Holte har stor forståelse for at mange langtidsledige sliter nå. - Men å forsøke å holde aktiviteten oppe, det er bra uansett - også for den mentale helsa, lyder rådet. Foto: Lise Åserud, NTB

Vis mer
Publisert

- Vi må håndtere den akutte krisa. Dette minner litt om situasjonen vi hadde i mars i fjor, sier Nav-sjef Hans Christian Holte.

- Ledighetstallene har svingt fra 2 prosent før coronautbruddet for et snaut år siden og opp til rekordhøye 10 prosent i ukene etter nedstengningen - til nå rundt 4-tallet.

- Det er ganske åpenbart at vi vil få en ny vekst i antall arbeidssøkere. Men vi når neppe samme nivå av permitteringer som i mars, sier Holte i forkant av at nye Nav-tall legges fram tirsdag til uka.

- De siste dagene har det vært rimelig hektisk, legger han til.

Bølge kommer

- Det handler om å analysere effekten av nye smitteverntiltak. Først de restriktive tiltakene i 25 kommuner etter funnet av det muterte coronaviruset, og deretter stengte grenser. Mange er spente på hva de neste ukene bringer. Mye av spenningen knytter seg til hvor mye is i magen arbeidsgiverne har for å avvente hvor lenge disse nye tiltakene vil vare, sier Nav-sjefen.

- Men vi har jo alle lest i mediene om bransjer, kjeder og butikker som varsler permitteringer. Og pågangen inn til kontaktsenteret vårt har økt merkbart. Neste uke vet vi mer om hvor omfattende bølge av permitteringer vi vil se nå, sier Holte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer