Norge etter corona

«Nav-studenter» må vente: - For dumt

Muligheten til å studere mens du er permittert eller får dagpenger kan bli permanent etter coronapandemien. Akademikernes leder advarer om strenge regler.

- SLÅ BEINA UNDER ORDNINGEN: Leder for Akademikerne, Kari Sollien, kommer med en klar beskjed i kjølvannet av regjeringens forslag om å gjøre et av krisetiltakene under corona permanent. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
- SLÅ BEINA UNDER ORDNINGEN: Leder for Akademikerne, Kari Sollien, kommer med en klar beskjed i kjølvannet av regjeringens forslag om å gjøre et av krisetiltakene under corona permanent. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

- Vi må sørge for at dette ikke blir en papirtiger. Altså hvor det er en åpning på papiret, men i praksis ingen forskjell, sier Akademikernes leder Kari Sollien.

Hun sikter til regjeringens forslag om å gjøre et av coronakrisetiltakene permanent, nemlig muligheten som mottakere av dagpenger fra Nav har til å fylle dagene med studier og etterutdanning.

- Det er bra og noe Akademikerne har foreslått lenge. Men samtidig vil regjeringen stramme inn og innføre tre måneders karenstid. Det vil slå beina under hele ordningen, advarer Sollien.

Kritisk

Hun framholder at behovet for å få flest mulig ledige raskest mulig tilbake i jobb vil være like stort i tida etter coronapandemien som nå. Da vil påfyll av kompetanse være en av hovednøklene for veldig mange.

- Utviklingen går i raskere takt enn noen gang tidligere i historien. Utdannelsen du velger vil i utgangspunktet ikke bære gjennom et helt arbeidsliv. Kompetansebehovene endrer seg raskt, så det er altså gode grunner for å åpne for studier med faglig påfyll for ledige og permitterte, sier Sollien, som har 230 000 høyt utdannede medlemmer bak seg i Akademikerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer