Saltdalshytta:

Nedbemanner etter krisehøst

Denne uka ble det lagt fram blodrøde tall for nyboligsalget. Saltdalshytta har nå startet en nedbemanningsprosess.

UTBYGGER NEDBEMANNER: Hyttegigant Saltdalshytta må kutte i ansatte på grunn av salgsfall. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
UTBYGGER NEDBEMANNER: Hyttegigant Saltdalshytta må kutte i ansatte på grunn av salgsfall. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kom Boligprodusentenes Forening med skrekktall for byggebransjen i Norge. På ett år har nyboligslaget falt grådige 23 prosent.

Med det varslet de også permitteringer og oppsigelser, i tillegg til utsettelser av planlagte prosjekter.

Flere frykter nå for konkurser i bransjen, skrev Børsen tidligere i uka. Lite tyder på at situasjonen vil snu med det første, og etter en tøff vinter kommer en ny, tøff vår, tror utbyggerne selv.

Renter, inflasjon og strøm

Blant dem som allerede gjør grep for å holde hodet over vannet er Saltdalshytta. De har fått halvert salgene sine fra i fjor, da det ble bygget 550 hytter. Bedriften med 270 ansatte står nå i en nedbemanningsprosess.

- Det er spesielt de siste månedene etter sommeren at salget har falt, og årsaken mener vi er høyere renter, inflasjon og dyr strøm i deler av landet. Spesielt driftskostnader knyttet til strøm er noe kundene er svært opptatt av for tida, sier administrerende direktør Stine Røsand til Børsen.

I høst omtalte Børsen at hyttemarkedet er snudd på hodet til sammenlikning med pandemiåra. Stadig flere hytter legges ut på Finn.no, og det tar lengre tid å selge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.