Møller bil:

Nedbemanner

Møller-konsernet må kutte stillinger.

NEDSKJÆRINGER: Møller har lagt bak seg noen særdeles tøffe måneder. Nå må selskapet ta grep - og kutter stillinger. Foto: Møller Mobility Group
NEDSKJÆRINGER: Møller har lagt bak seg noen særdeles tøffe måneder. Nå må selskapet ta grep - og kutter stillinger. Foto: Møller Mobility Group Vis mer
Publisert

Bråstans i nybilmarkedet har sørget for å sende Norges største bilforhandlerkjede ut på tynn is. Nå har konsernet igangsatt en nedbemanningsprosess som følge av den krevende situasjonen.

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Gurli Høeg Ulverud overfor BilNytt.no.

- Bemanningssituasjonen gjennomgås av de respektive lederne. Dette er en prosess som vil pågå noen uker, sier hun.

- Gjør tilpasninger

Den norske forretningsvirksomheten består av 45 forhandlere og 3200 medarbeidere. Ulverud opplyser at det de siste ukene har pågått lokale prosesser hos den enkelte Møller Bil-forhandleren.

- Hver enkelt enhet gjør sine kartlegginger og tilpasninger av antall årsverk basert på markedssituasjonen, sier Ulverud.

Tidligere denne uka sendte Møller Mobility Group ut en børsmelding som videre understreker det økonomiske alvoret konsernet står i.

Selskapet opplyser at de har økt lånene sine med 1 milliard norske kroner, som kommer på toppen av den eksisterende lånefasiliteten på 2 milliarder kroner. Dette løper til 2026.

- Avtalen gir oss ytterligere finansiell fleksibilitet i en periode med en utfordrende markedssituasjon, og er også et tilsvar på økte snittpriser på biler som fører til periodevis høyere arbeidskapitalbehov, sier Anna Nord Bjercke, avtroppende CFO i Møller Mobility Group.

Millardær Kjell Inge Røkke skapte overskrifter da han annonserte at han flyttet til Sveits. Men to sjeldne samleobjekter får ikke bli med. Video: NTB, RøhneSelmer AS, Bjørn Langsem / Dagbladet. Reporter: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

- Nedadgående trend

Hele bilbransjen har blitt rammet av en dramatisk salgssvikt i 2023. På samme tid vokser desperasjonen hos bilforhandlere som sitter med store overskuddslagre.

Bakteppet er kraftige renteøkninger, økte avgifter og svekket kjøpekraft. Nettavisen er blant dem som tidligere har omtalt hvordan bransjen gjør det de kan for å lokke kundene til butikken - deriblant heftige priskutt i flere hundretusenkronersklassen.

I Næringslivets økonomibarometer for tredje kvartal 2023, oppsummerer NHOs medlemsbedrifter i bilbransjen markedssituasjonen som krevende.

- I forhold til vurderingen av markedsutsiktene for de neste seks månedene har tilbakemeldingene fra medlemsbedriftene også vist en jevn nedadgående trend de seineste kvartalene, hvor en stadig lavere andel melder om bedring/økning, heter det blant annet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer