Boligpriser 2021

Nedgang i boligprisene

Eiendom Norge presenterer boligprisstatistikken for juli.

Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge presenterer boligprisstatistikk for juli 2021. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene sank med 1,1 prosent prosent i juli, viser tall Eiendom Norge la fram onsdag.

Boligprisene er nå 8,5 prosent høyere enn for ett år siden.

Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,2 prosent i juli.

Boligprisene har hatt en voldsom utvikling under coronapandemien, men i det siste har de første tegnene kommet på et mer normalt bilde.

- Boligprisene i Norge utviklet seg svakt i juli, noe som er normalt for måneden. Juli i fjor var eksepsjonelt sterk både i prisutvikling og omsetning. Nå er vi tilbake til et normalt konjunkturforløp i boligmarkedet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Han legger til at de venter en liten oppgang på boligprisene i august.

- Før prisene som normalt vil falle gjennom høsten. Vi tror også at den varslede renteøkningen fra Norges Bank vil få betydning for boligprisutviklingene fremover, sier Lauridsen.

DNB ventet oppgang

- I Norge har den sterke oppgangen i boligprisene etter pandemien fått mye mer oppmerksomhet, og bidratt til at Norges Bank er utålmodige med å få opp renta, skriver sjeføkonom i DNB Markets, Kjersti Haugland, i en morgenrapport onsdag.

Hun legger til at at banken ventet at bruktboligprisene har steget med 0,5 prosent i juli (justert for sesongvariasjoner).

- I tiden som kommer vil nok renteøkninger fra Norges Bank sørge for ytterligere kjølning, men ettersom økningene gjenspeiler et oppsving i økonomien og minkende arbeidsledighet holder vi en knapp på at prisene ikke vil falle, skriver Haugland.

Handelsbanken ventet oppgang

Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken skriver i en rapport at banken ventet en sesongjustert boligprisvekst på 0,3 prosent i juli.

- Bakteppet bør være godt kjent: Etter sterk prisvekst frem til og med mars, har boligmarkedet de siste månedene vist bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel. På nasjonal basis har det vært nokså moderat prisvekst gjennom april til juni, med en gjennomsnittlig månedsvekst på 0,2-0,3 prosent (sesongjustert), skriver Hov.

Eksepsjonelt år

Det er grunn til å minne om at dette kommer etter et eksepsjonelt år. De siste 12 månedene har prisene steget med 9,4 prosent i Oslo.

Tallene for juni viste en forsiktig stigning på 0,2 prosent, mens stigningen var 10,1 prosent på årsbasis.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer