Nedslående beskjed fra ølgigant

Det danske bryggeriet Carlsberg varsler at prisene skal opp.

BLIR DYRERE: Nok en gang varsler Carlsberg-konsernet at de kommer til å sette opp prisene på øl. Foto: Terje Pedersen / NTB
BLIR DYRERE: Nok en gang varsler Carlsberg-konsernet at de kommer til å sette opp prisene på øl. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Bryggerier verden over har blitt rammet av en kraftig økning i produksjonskostnader på grunn av Russlands invasjon av Ukraina - verdens to største kornprodusenter. I tillegg har det påfølgende strømprissjokket sprengt kostnadsrammene ytterligere.

Det førte til at prisen på øl, i likhet med mye annet, ble oppjustert i flere omganger i fjor.

Nå varsler den danske ølkjempen Carlsberg at det er umulig for dem å unngå nye prishopp i 2023.

Nyheten kommer i forbindelse med framleggelsen av selskapets årsrapport tirsdag. I rapporten understreker Carlsberg Group at de forventer at 2023 blir «nok et utfordrende år», og at fjorårets råvare- og energiprisøkninger vil ha en betydelig innvirkning på salgskostnader og logistikkostnader i 2023.

Selskapet gir ikke noe nøyaktig anslag for hvor høyt prishoppet blir, men de forventer at ølforbruket vil gå ned i Europa som følge av de økte prisene.

«Selv om øl historisk sett har vært en stabil kategori blant forbrukerne, kan de økende prisene - kombinert med generell høy inflasjon - få en negativ innvirkning på ølforbruket i våre markeder. Spesielt i Europa», skriver selskapet i årsrapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer