Elvira Pitzner:

Nedslående beskjed: - Lite sannsynlig

Dansk Dubai-advokat er ikke optimistisk.

HJEM TIL JUL?: Elvira Pitzners far har uttalt at han ønsker dattera hjem til jul, men advokat i Dubai er skeptisk. Foto: Per Lange/Ritzau Scanpix
HJEM TIL JUL?: Elvira Pitzners far har uttalt at han ønsker dattera hjem til jul, men advokat i Dubai er skeptisk. Foto: Per Lange/Ritzau Scanpix Vis mer
Publisert

I starten av desember ble det kjent at den danske rikingdattera og realitystjerna Elvira Pitzner (26) var blitt arrestert i Dubai.

Årsaken var at hennes ekskjæreste, den iranskfødte bokseren Milad Saadati (36), hadde anmeldt henne for utroskap.

I Dubai kan dette straffes med inntil tre års fengsel, og selv om 26-åringen ble løslatt fra varetekt mot kausjon kort tid etter pågripelsen, nektes hun å forlate landet.

Myndighetene har beslaglagt Pitzners pass i påvente av en rettslig avgjørelse.

- Kan ta noen dager

Dette tror Thomas Friis Nielsen, advokat og eier av Friis Advokatfirma i Dubai, kan ødelegge for faren Hans Helmgaard Kristiansens uttalte ønske om å få dattera hjem til jul.

Det melder danske Ekstra Bladet.

- Dersom Elvira Pitzner blir frikjent, er hun fortsatt avhengig av passet sitt. Det er det ikke dommeren som sitter på, så selv etter en avgjørelse kan det ta noen dager, mener advokaten.

Han sier han blir overrasket dersom 26-åringen rekker julehøytida.

- Det er jo om seks dager. Det skal nok foregå noen rettsmøter, hvor man behandler bevismaterialet i saken, påpeker Friis Nielsen.

- Lite sannsynlig

Videre sier han at den eneste måten han kan se familiens juleønske gå i oppfyllelse, er hvis det blir inngått et forlik allerede denne uka.

- Men det er ikke særlig sannsynlig, sier han.

Søndag bønnfalt mora, diamanthandler Katerina Pitzner, Danmarks utenriksminister, Lars Løkke Rasmussen, om hjelp for å få datteren hjem.

Her kom det også fram nye detaljer fra 26-åringens fengselsopphold.

- Elvira har vært naiv og uforsiktig!, skrev mora.

- Men tror du ikke hun tenkte på det da hun ble ydmyket, bedt om å kle av seg og undersøkt i alle kroppsåpninger - uten rett til verken advokat eller en telefonsamtale? Tror du ikke hun tenkte på det da hun lå på en tynn, skitten madrass på gulvet i tre dager, fengslet i et rom med 200 andre kvinner?, står det videre.

Avgjørende undersøkelse

Ifølge Friis Nielsen vil kroppsvisitasjonen, som ble gjennomført for å skaffe eventuelle bevis på den påståtte utroskapen, vil bli svært avgjørende for dommen.

Han mener at et negativt svar vil være en enkel unnskyldning for at utroskap ikke har funnet sted. Er testen positiv, tror han det blir vanskelig for en dommer å ikke dømme Elvira Pitzner.

Skjer sistnevnte, tror Friis Nielsen det kan være nødvendig å utøve politisk press. Han utelukker heller ikke at 26-åringen kan bli dømt ved et negativt testresultat, men da må det være andre, tungtveiende bevis i saken.

Ifølge Ekstra Bladets opplysninger skal det være planlagt et rettsmøte, hvor Pitzners skjebne kan bli avgjort, i slutten av denne uka.