Ola Mæle

Nedslående beskjed: - Merkelig

Kommunen varsler langt på vei at de vil sette en stopper for milliardærens badetrapper. - Vi får se, sier Mæle.

14 ÅR: Så lenge har Ola Mæle hatt badetrapper på eiendommen før en tipser varslet Lillesand kommune. Nå kan Mæle bli tvunget til å fjerne dem, etter et nedslående brev. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
14 ÅR: Så lenge har Ola Mæle hatt badetrapper på eiendommen før en tipser varslet Lillesand kommune. Nå kan Mæle bli tvunget til å fjerne dem, etter et nedslående brev. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

- Det er kanskje noe ulikt syn på hvordan man bør kunne disponere egen eiendom. Jeg synes det bør være greit å ha en badestige, sier Ola Mæle (65) til Børsen.

- Det er ganske merkelig hvis man ikke kan ha det.

Mulig avslag

Det sier han etter at Lillesand kommune nylig kom med en nedslående beskjed: I et ferskt brev varsler de et «mulig avslag på søknaden».

Stridens kjerne er badetrappene på Mæles spektakulære hytteiendom på Kalvøya i sørlandsparadiset Lillesand.

Motekongen, milliardæren og investoren punget ut 23 millioner kroner for fritidseiendommen i 2007. Badetrappene har vært der i 14 år - helt uten problemer. Fram til en tipser varslet kommunen.

- Festlig

Som Børsen har omtalt, truet kommunen med tvangsmulkt fordi de mener trappene er oppført ulovlig.

Mæle omtalte badetrapp-nekten som «tull».

- Det er jo litt festlig det hele, man bør vel få lov å ha badetrapp på hytta. Jeg synes Lillesand kommune bør bruke tida på andre og viktigere ting, sa en lattermild Mæle til Børsen i fjor.

- Det får være grenser for hvordan stat og kommune skal detaljregulere liv og eiendom, la han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer