Ola Mæle

Nedslående beskjed: - Merkelig

Kommunen varsler langt på vei at de vil sette en stopper for milliardærens badetrapper. - Vi får se, sier Mæle.

14 ÅR: Så lenge har Ola Mæle hatt badetrapper på eiendommen før en tipser varslet Lillesand kommune. Nå kan Mæle bli tvunget til å fjerne dem, etter et nedslående brev. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
14 ÅR: Så lenge har Ola Mæle hatt badetrapper på eiendommen før en tipser varslet Lillesand kommune. Nå kan Mæle bli tvunget til å fjerne dem, etter et nedslående brev. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

- Det er kanskje noe ulikt syn på hvordan man bør kunne disponere egen eiendom. Jeg synes det bør være greit å ha en badestige, sier Ola Mæle (65) til Børsen.

- Det er ganske merkelig hvis man ikke kan ha det.

Mulig avslag

Det sier han etter at Lillesand kommune nylig kom med en nedslående beskjed: I et ferskt brev varsler de et «mulig avslag på søknaden».

Stridens kjerne er badetrappene på Mæles spektakulære hytteiendom på Kalvøya i sørlandsparadiset Lillesand.

Motekongen, milliardæren og investoren punget ut 23 millioner kroner for fritidseiendommen i 2007. Badetrappene har vært der i 14 år - helt uten problemer. Fram til en tipser varslet kommunen.

- Festlig

Som Børsen har omtalt, truet kommunen med tvangsmulkt fordi de mener trappene er oppført ulovlig.

Mæle omtalte badetrapp-nekten som «tull».

- Det er jo litt festlig det hele, man bør vel få lov å ha badetrapp på hytta. Jeg synes Lillesand kommune bør bruke tida på andre og viktigere ting, sa en lattermild Mæle til Børsen i fjor.

- Det får være grenser for hvordan stat og kommune skal detaljregulere liv og eiendom, la han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.