Nedslående beskjed til Syden-turister

Spania vil ikke åpne grensene for turister før tidligst om fem uker, sier landets turistminister.

ÅPNER OPP: Lokale myndigheter på Mallorca (bildet) har åpnet opp for at utvalgte turister igjen kan få nye strendene på den spanske ferieøya. Mandag kom imidlertid spanske myndigheter med en nedslående beskjed. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ÅPNER OPP: Lokale myndigheter på Mallorca (bildet) har åpnet opp for at utvalgte turister igjen kan få nye strendene på den spanske ferieøya. Mandag kom imidlertid spanske myndigheter med en nedslående beskjed. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av 2019 valgte 83,7 millioner utenlandske turister å besøke Spania. I år har reiselivet i landet, som er verdens nest største turistdestinasjon - bare slått av Frankrike, opplevd en bråstans.

Allerede i mars falt antallet turistankomster med 64 prosent. Siden har tallene, som allerede var vonde for eurosonens fjerde største økonomi, utviklet seg til å bli skrekkelige.

Spania er verdens nest største turistdestinasjon, bare forbigått av Frankrike, og hadde i fjor 83,7 millioner besøkende fra utlandet.

Turistnæringen står for 12 prosent av bruttonasjonalproduktet i Spania, og de økonomiske følgene av coronakrisa har derfor vært dramatiske. Ikke minst for de mange ansatte innen turistnæringen som nå er permittert eller har mistet jobben for godt.

Derfor har det vært knyttet ekstra stor forventning til myndighetenes planer om gjenåpningen av landegrensene.

- Kan ikke

Mandag kom landets turistminister José Luis Ábalos med klar tale:

- Vi kan ikke la utlendinger komme til landet mens vi fortsatt nekter våre egne innbyggere å forlate hjemmet, sier han ifølge nyhetsbyrået DPA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer