Ikea rammes av global krise:

Nedslående Ikea-beskjed: - Kan ta tid

En «perfekt storm» har sørget for at store deler av verdenshandelen er nede i knestående. Nå går møbelgiganten Ikea ut og advarer kundene.

KAN MØTE TOMME HYLLER: Den svenske møbelgiganten Ikea varsler at kundene kan oppleve å møte delvis tomme hyller i deres varehus den kommende tida. Her fra Ikea på Slependen. Foto: Lise Åserud / NTB
KAN MØTE TOMME HYLLER: Den svenske møbelgiganten Ikea varsler at kundene kan oppleve å møte delvis tomme hyller i deres varehus den kommende tida. Her fra Ikea på Slependen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Den svenske møbelgiganten Ikea har varslet at kundene kan oppleve å møte delvis tomme hyller i deres varehus den kommende tida. Bakgrunnen er utfordringer knyttet til varetransport som følge av coronakrisa og internasjonale restriksjoner.

Ifølge danske Børsen, gjengitt av BT, kan problemene vare så lenge som i halvannet år.

- Vi gjør alt for å rette opp i det, men det neste året til halvannet vil våre kunder dessverre oppleve at vi har utsolgte varegrupper som ikke kan kjøpes, sier Peter Langeskov, logistikkansvarlig for Ikea i Danmark, ifølge avisa.

Situasjonen er ikke spesielt mye lysere i Norge.

- Vi vet ikke hvor lang tid det tar før situasjonen bedrer seg, men vi jobber kontinuerlig for å sikre at de mest relevante Ikea-produktene er tilgjengelig for kundene våre. Vi er forberedt på at det kan ta tid før situasjonen igjen blir bedre, sier Eja Tuominen, kommersiell sjef i Ikea Norge, til Børsen.

Dette kan også føre til en smell for omsetningsresultatet for møbelgiganten, som mot alle odds kom styrket ut av det første året i pandemien.

I knestående

Som Børsen tidligere har omtalt har en «perfekt storm» ført til at store deler av verdenshandelen er nede i knestående. I august advarte logistikk-kjempe om at situasjonen for verdenshandelen blir bare «verre og verre». Blant annet er julehandelen truet, prisene skyter i været og forsinkelsene blir stadig større.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.