Ikea rammes av global krise:

Nedslående Ikea-beskjed: - Kan ta tid

En «perfekt storm» har sørget for at store deler av verdenshandelen er nede i knestående. Nå går møbelgiganten Ikea ut og advarer kundene.

KAN MØTE TOMME HYLLER: Den svenske møbelgiganten Ikea varsler at kundene kan oppleve å møte delvis tomme hyller i deres varehus den kommende tida. Her fra Ikea på Slependen. Foto: Lise Åserud / NTB
KAN MØTE TOMME HYLLER: Den svenske møbelgiganten Ikea varsler at kundene kan oppleve å møte delvis tomme hyller i deres varehus den kommende tida. Her fra Ikea på Slependen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Den svenske møbelgiganten Ikea har varslet at kundene kan oppleve å møte delvis tomme hyller i deres varehus den kommende tida. Bakgrunnen er utfordringer knyttet til varetransport som følge av coronakrisa og internasjonale restriksjoner.

Ifølge danske Børsen, gjengitt av BT, kan problemene vare så lenge som i halvannet år.

- Vi gjør alt for å rette opp i det, men det neste året til halvannet vil våre kunder dessverre oppleve at vi har utsolgte varegrupper som ikke kan kjøpes, sier Peter Langeskov, logistikkansvarlig for Ikea i Danmark, ifølge avisa.

Situasjonen er ikke spesielt mye lysere i Norge.

- Vi vet ikke hvor lang tid det tar før situasjonen bedrer seg, men vi jobber kontinuerlig for å sikre at de mest relevante Ikea-produktene er tilgjengelig for kundene våre. Vi er forberedt på at det kan ta tid før situasjonen igjen blir bedre, sier Eja Tuominen, kommersiell sjef i Ikea Norge, til Børsen.

Dette kan også føre til en smell for omsetningsresultatet for møbelgiganten, som mot alle odds kom styrket ut av det første året i pandemien.

I knestående

Som Børsen tidligere har omtalt har en «perfekt storm» ført til at store deler av verdenshandelen er nede i knestående. I august advarte logistikk-kjempe om at situasjonen for verdenshandelen blir bare «verre og verre». Blant annet er julehandelen truet, prisene skyter i været og forsinkelsene blir stadig større.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer