Mondelez:

Nekter å forlate Russland: Tjente mer

I helga har det stormet rundt sjokoladekjempen Freia og deres eiere Mondelez. Selskapet har tre fabrikker i Russland - som de tjener fett på.

MONDELEZ I RUSSLAND: Sjokoladefabrikk i Pokrov, tyggisfabrikk i Veliky Novgorod, hovedkontor i Moskva og kjeksfabrikk i Sobinka. Skjermdump: Google Maps
MONDELEZ I RUSSLAND: Sjokoladefabrikk i Pokrov, tyggisfabrikk i Veliky Novgorod, hovedkontor i Moskva og kjeksfabrikk i Sobinka. Skjermdump: Google Maps Vis mer
Publisert

Ukraina satte for noen uker siden snacks-selskapet Mondelez på svartelista. Årsaken er at de har opprettholdt aktiviteten sin i Russland.

Da flyselskapet SAS gikk ut fredag og ville droppe alle Mondelez-produkter, og dermed også Freia-produkter, utløste det et skred av boikotter fra norske selskap.

Selskapet opererer i Russland gjennom datterselskapet Mon'delez Rus LLC, som har kontor i Moskva. Det har også tre fabrikker i landet, av totalt 55 i Europa. Mondelez har foreløpig ingen planer om å trekke seg ut av Russland, sier det nordiske pressekontoret i en uttalelse til Børsen.

- Dette er vanskelige spørsmål som vi har tenkt mye på. Dersom vi skulle gi opp virksomheten vår i Russland til noen andre, vil det få alvorlige konsekvenser. Det vil bare være russiske myndigheter som vil nyte godt av at vi trekker oss ut.

Dette produserer de

Mondelez bygget fabrikken i Veliky Novgorod, mellom Moskva og St. Petersburg, i 1999. Den produserer tyggegummimerket Dirol og halsdropsmerket Halls, ifølge Mondelez' russiske nettside. Ingen av merkevarene selges i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer