Nekter å jobbe med Biden

Nasa-sjefen planlegger å si fra seg prestisjejobben.

GIR SEG: Nasa-sjef Jim Bridenstine (til venstre), her avbildet med SpaceX-grunnlegger Elon Musk og astronauten Doug Hurley, har ingen planer om å fortsette i jobben med Joe Biden som USAs president. Foto: Philip Pacheco / AFP
GIR SEG: Nasa-sjef Jim Bridenstine (til venstre), her avbildet med SpaceX-grunnlegger Elon Musk og astronauten Doug Hurley, har ingen planer om å fortsette i jobben med Joe Biden som USAs president. Foto: Philip Pacheco / AFP Vis mer
Publisert

I april 2018 tok president Donald Trump grep og pekte på amerikanske Jim Bridenstine (45) som sin kandidat til å fylle sjefsstolen i Nasa. Utnevnelsen var mildt sagt kontroversiell, og bråket som fulgte gikk verden rundt.

Men Bridenstine fikk jobben etter en knepen seier i Senatets avstemming. Siden den gang har 45-åringen stått i front for en rekke av romfartsorganisasjonens storslåtte prosjekter og ambisiøse satsinger - blant annet det omstridte samarbeidet med SpaceX.

- Jeg var skeptisk til Bridenstine i starten, men etter kort tid har han gjort det bra som leder av Nasa, uttalte astrofysiker John O'Meara, professor ved Saint Michael's College i Vermont i USA, i juli 2018, ifølge NTB.

To og et halvt år etter at republikanske Bridenstine overtok den prestisjefulle jobben, planlegger han å kaste inn håndkleet. Det skriver CNN og Aviation Week.

- Vi har opplevd mye suksess, men det er på grunn av forholdene. Du må ha disse forholdene. Uansett hvem presidenten er, må de og administrasjonen ha noen de kjenner og stoler på. Den personen kommer ikke til å være meg, framholder Bridenstine til Aviation Week.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.