Melania Trump:

Nekter for kjøp av egen kolleksjon

Den tidligere førstedamens auksjon har vakt oppsikt. Nå får kjøperen oppmerksomhet.

KRYPTOKRØLL: Melania Trumps kryptokolleksjon har fått kritiske øyne på seg. Foto: Eco Element/UPI/Shutterstock/NTB
KRYPTOKRØLL: Melania Trumps kryptokolleksjon har fått kritiske øyne på seg. Foto: Eco Element/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært stille rundt tidligere førstedame Melania Trump (51) etter at ektemannen, Donald Trump (75), tok farvel med Det hvite hus for over et år siden.

På tampen av fjoråret gjorde hun imidlertid et comeback i rampelyset, og det med lanseringen av en kolleksjon av såkalte «non-fungible tokens» (NFT). Dette er unike dataenheter som er lagret på kryptodatabaser som Blockchain.

Første runde av flere annonserte auksjoner inneholdt et digitalt kunstverk, et fysisk maleri og en mye omtalt hatt. Den hvite hatten med bred brem ble brukt under et statsbesøk til det franske presidentparet. Kolleksjonen fikk navnet «The Head of State», og skulle selges samlet.

Auksjonen startet på 250 000 dollar, tilsvarende 2,2 millioner norske kroner. Budgivingen foregikk i kyptovalutaen SOL.

Samme kjøper

Det ble i forbindelse med lanseringen opplyst om at en del av salgsinntekten ville doneres til veldedige formål for barn i fosterhjem, samt utvikling av datavitenskap og teknologi.

Auksjonen ble imidlertid ingen suksess. Det skal ha vært fem budgivere, men kolleksjonen gikk bare for rundt 170 000 dollar, noe som tilsvarer 1,5 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer