Nekter reiselivet nødhjelp

Turistnæringa blør av coronafrykt. Regjeringa avviser nødhjelp.

BRÅSTOPP: Turistnæringa melder om bråstopp i bookinger, både blant norske og utenlandske turister. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BRÅSTOPP: Turistnæringa melder om bråstopp i bookinger, både blant norske og utenlandske turister. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Bråstopp i bookingene. Det var løypemeldingen fra Virke, NHO, Norsk Reiseliv og Innovasjon Norge da de var samlet til krisemøte med næringsminister Iselin Nybø (V).

Coronaviruset får folk til å holde seg hjemme. Nytt denne uka er at verken nordmenn eller utlendinger planlegger nye reiser.

Men Nybø har ingen planer om nødhjelp til en hardt presset næring.

Viser til tradisjon

NHO Reiseliv ber på sine knær regjeringa til å redusere momsen på hotellovernattinger for en allerede presset bransje.

– Det er ingen tradisjon for å bruke skatte- og avgiftspolitikk for å håndtere situasjoner som denne, sa næringsminister Iselin Nybø på torsdagens møte.

NHO forteller at ett av tre hoteller allerede i dag går med underskudd. Organisasjonen frykter permitteringer og tap dersom turistene fortsetter å holde seg hjemme.

Ifølge NHO Reiseliv har momsen økt til et nivå som gir overnattingsstedene en gjennomsnittlig driftsmargin på null prosent. De ber nå om at momsen settes ned fra 12 til 8 prosent.

Har stoppet helt

Nybø avviste tematikken under torsdagens møte, der representanter for turistnæringa var invitert for å beskrive effekten av coronaviruset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer