Nektes adgang av milliardær

I over ti år har milliardæren Vinod Khosla nektet offentligheten tilgang til badestranda Martins Beach. Nå har delstaten California valgt å saksøke ham.

STRANDKRIG: California saksøker Vinod Khosla for å ha nektet befolkningen tilgang til denne sandstranda. Foto: NTB Scanpix
STRANDKRIG: California saksøker Vinod Khosla for å ha nektet befolkningen tilgang til denne sandstranda. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka opplyste delstaten California at de vil saksøke milliardæren Vinod Khosla for å ha nektet befolkningen adgang til deler av badestranda Martins Beach.

Stranda har blitt brukt som en offentlig badestrand siden tidlig på 1900-tallet, ifølge pressemeldingen. Der har Californias befolkning kunnet fiske, bade og surfe.

Førte til misnøye

Men alt endret seg da milliardæren Khosla kjøpte en stor tomt ved kysten, som inkluderte den eneste veien som ledet ut til stranda. Dette skjedde i 2008, og innen året var omme hadde Khosla besluttet å nekte tilgang til veien, samt male over skilt som informerte om at befolkningen hadde tilgang til stranda.

Beslutningen førte til stor misnøye blant lokalbefolkningen, og på et tidspunkt ledet konflikten til at fem surfere ble pågrepet.

Med søksmålet ønsker delstaten å gjenvinne muligheten for befolkningen til å benytte seg av Martins Beach. Delstaten ser også på dette som en mulighet til å skape presedens for eventuelle framtidige forsøk på å nekte adgang til steder som er ment for offentligheten.

- Tilhører alle

Også i det statlige lovverket fastslås det at offentlighetens tilgang til strender er en grunnleggende rettighet, ifølge Washington Post.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer