Nektes coronastøtte: - Komplett idioti

Geilo Skisenter AS mener de er berettiget til over seks millioner i coronastøtte. Foreløpig ser det ikke ut til at de får et rødt øre.

NEKTES CORONASTØTTE: Geilo Skisenter AS har så langt ikke fått en krone i coronastøtte. Foto: Camilla Frølich / NTB
NEKTES CORONASTØTTE: Geilo Skisenter AS har så langt ikke fått en krone i coronastøtte. Foto: Camilla Frølich / NTB Vis mer
Publisert

Da coronapandemien feide inn over Norges grenser, skjedde det på verst tenkelige tidspunkt for de norske alpinanleggene. Årets store høydepunkt påskeferien sto like om hjørnet, men anleggene måtte stenge.

Så også på Geilo. Der anslår daglig leder for Geilo Skisenter AS, Kevin Eikrehagen, at de på grunn av nedstengningen tapte 22 millioner kroner av omsetningen. Alle unntatt daglig leder ble permittert, alle driftskostnader ble kuttet, og dermed kunne de spare inn 12 millioner.

Avslag grunnet barnehage

I juli søkte de penger fra regjeringens kompensasjonsordning for tilskudd til omsetningsfall. Alpinanlegget hadde da regnet seg fram til at de kunne få 3,8 millioner i kompensasjon for mars og april.

Det første svaret kom raskt fra Skatteetaten: Avslag.

Årsaken? Geilo Skisenter AS driver også en barnehage, Trollklubben Barnehage. På siden kompensasjonsordning.no, der bedriftene søker om tilskudd, står det at «foretak som helt eller delvis» driver med private barnehager, ikke er støtteberettiget.

På tross av at barnehagen er holdt helt utenfor søknaden, og er registrert som egen underenhet med eget organisasjonsnummer, ble søknaden altså avslått:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer