I over ti år har Bjørn Egil Lund og Oddbjørn Gramstad kjempet mot Skatteetaten, som følge av et feilaktig momskrav.

Men noen erstatning kan de inntil videre se langt etter.

Nektes erstatning etter momsfeil: - Mareritt

Publisert

– Det har vært et mareritt. Du kommer inn i en boble. Når du får sove litt om natta så våkner du om morgenen og har ti sekunder før klumpen i magen kommer tilbake igjen. Sånn har det vært hver eneste morgen, sier Bjørn Egil Lund til Børsen.

I over et tiår har han og Oddbjørn Gramstad vært i en innbitt kamp mot Skatteetaten, som i 2009 mente de to forretningspartnerne skyldte dem moms.

Forretningsmennenes skattestrid har tidligere vært omtalt av Sandnesposten.

Investerer i leiligheter

Saken går så langt tilbake som 2005. Da driver Lund og Gramstad, sammen med flere andre, selskapet Finanssenteret. Deres hovedgeskjeft var å skaffe finansiering både til private og næringslivet.

En dag kom en bekjent av Gramstad inn på kontoret deres. Han hadde problemer med å selge leiligheter til et prosjekt på Forus i Sandnes, like ved Equinor-bygget, og fikk dermed ikke utløst byggelånet.

Før å gjøre historien kort endte det hele opp med at Lund og Gramstad, og flere kolleger, kjøpte fem leiligheter hver og to i fellesskap. Kjøpene gjorde de som privatpersoner, og ikke gjennom selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer