Corona og arbeidsinnvandring:

Nektes kokk: - Grisetaklet

- Det er en total mangel på innsikt.

KRITISK: Reiselivsgründer Vegard Berge Uglebakken har sikret seg en toppmodell av en vedfyrt pizzaovn. Men kokken som skal styre showet er ikke like enkel å få på plass. Dermed er 20 andre arbeidsplasser satt på vent. Foto: Privat
KRITISK: Reiselivsgründer Vegard Berge Uglebakken har sikret seg en toppmodell av en vedfyrt pizzaovn. Men kokken som skal styre showet er ikke like enkel å få på plass. Dermed er 20 andre arbeidsplasser satt på vent. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pizza stekt i det som kan være verdens nordligste vedfyrte spesialovn. Pastaretter laget fra bunnen, med kokkens kjærlighet til håndplukkede råvarer. Planene er klare og 20 ansatte skal etter hvert på lønningslista.

Reiselivsgründer Vegard Berge Uglebakken (37) har bare ett problem. Kjøkkensjefen, italienske Christian Giaccotto (35), nektes av norske myndigheter å ta turen fra Malta til Alta.

Kokken er nemlig ikke «strengt nødvendig» for å drive stedet. Og restauranten - med nevnte 20 arbeidsplasser - gir ikke tilstrekkelig «økt verdiskaping og sysselsetting i Norge».

Slik lyder i hvert fall begrunnelsen i avslaget som Uglebakken fikk på søknaden om unntak fra innreiserestriksjonene for utenlandsk arbeidskraft med spesialkompetanse.

300 000 tapt i måneden

Ikke bare én, men tre ganger, har Uglebakken fått avslag fra Sjøfartsdirektoratet, som administrerer ordningen med søknader om å hente inn kritisk viktig arbeidskraft.

Det mener Uglebakken er en feilvurdering.

- Vi er helt avhengig av å få han Christian hit. Han skal kjøre på som bare en italiensk cheff kan når konseptet er italiensk restaurant. Vi har søkt etter denne kompetansen i Norge, men interessen for flytte til Finnmark er ikke-eksisterende, sier Uglebakken til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer