Nektes lisens - 45 000 kan miste jobben

Britiske transportmyndigheter vil forby Uber i London. Taxigiganten anker.

MOTSTAND: Britiske transportmyndigheter har nektet å fornye Ubers lisens. Selskapet har allerede anket avgjørelsen. Foto: NTB Scanpix
MOTSTAND: Britiske transportmyndigheter har nektet å fornye Ubers lisens. Selskapet har allerede anket avgjørelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den populære taxiappen Uber mister lisensen til å operere i London.

I verste fall kan 45 000 sjåfører i den britiske hovedstaden miste jobben.

De mener taxiappen ikke oppfyller kravene til å oppretteholde lisensen i London. Uber har 21 dagers ankefrist overfor transportmyndighetene og får fortsatt operere inntil da.

45 000 kan bli rammet

Uber har allerede bekreftet at de vil anke avgjørelsen.

- Det er ekstraordinært og feil, sier de om vedtaket.

Rundt 45 000 sjåfører jobber for Uber i London, og i verste fall kan alle de miste jobben om Uber mister lisensen. Flere andre nye taxiapper har imidlertid kommet til i verdensmeteoropolen.

Britiske transportmyndigheter har blant annet vært ytterst kritisk til selskapets praksisk med manglende bakgrunnssjekk av ansatte og mener selskapet har begått en rekke brudd som setter passasjerenes trygghet i fare, skriver BBC.

Blant annet er det pekt på at bannluste sjåfører likevel skal ha fått kjøre for selskapet. Ifølge britiske transportmyndigheter skal sjåfører uten autorisasjon kjørt 14 000 turer i byen.

Stuper på børsen

Uber-aksjen gikk ned nesten seks prosent før de amerikanske markedene åpnet mandag formiddag, ifølge Bloomberg.

Uber gikk først på børs i april i år, og var et svært profilert objekt på markedet.

Ubers inntekter vokste i fjor med 42 prosent til 11,3 milliarder dollar mens deres biler fullførte 5,2 milliarder turer.

Totalt 91 millioner kunder fikk enten skyss eller matlevering. Men selskapets lave priser har gjort det vanskelig å dekke kostnadene. Uber har tapt 9 milliarder dollar siden selskapet ble til.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer