Nektet å ta debatten

LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-direktør Ole Erik Almlid stilte begge i Debatten hos NRK, men ville ikke debattere.

VIL IKKE SNAKKE SAMMEN: NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid og LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Foto: Terje Pedersen / NTB. Foto: Terje Pedersen / NTB
VIL IKKE SNAKKE SAMMEN: NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid og LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Foto: Terje Pedersen / NTB. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-direktør Ole Erik Almlid stilte i kveld i NRKs Debatten, men de debatterte ikke.

De vil ikke snakke sammen, opplyser Debattens innspillingsleder Fredrik Thue til Børsen.

Det ble derfor først den ene og så den andre.

- Vi har bare måtte gå med på at dere to ikke ønsker å debattere her i kveld. Det respekterer vi for så vidt, sa programleder Fredrik Solvang da han innledet tirsdagens utgave av Debatten på NRK.

- Gleder meg

På spørsmål fra Fredrik Solvang om hvorfor de ikke ønsker å ta debatten i Debatten, svarte Hessen Følsvik at de har vært i en mekling som hun beskriver som «ganske tøff», og at de forholder seg til riksmekleren, og ønsker at dialogen går via ham.

- Nå forholder vi oss stort sett til riksmekleren. Hvis vi skal snakke sammen, så vil vi gjerne at den dialogen går via mekleren, slik at vi er helt sikre på at det ikke blir noen misforståelser oss imellom, sa hun.

Hun la til at de har gått til streik fordi tilbudet som ble lagt på bordet søndag, i form av en skisse fra riksmekleren, ikke var godt nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer