Bergen:

- Nesten ikke til å tro

Munnbindpåbud, registreringsplikt og dempet musikk er noen av tiltakene som venter bergenserne den kommende tida. - Det er en fantastisk innrømmelse av at det går an å tenke kreativt i disse tider, mener bareier.

UTELIV UTE: I Bergen åpnes det for å forlenge tida gjestene kan sitte på uteserveringen, for å spre gjestene mer. Et tiltak som faller i smak hos bareier Tom Greni. Bildet er fra Bryggen i Bergen i 2018. Arkivfoto: Paul Kleiven / NTB
UTELIV UTE: I Bergen åpnes det for å forlenge tida gjestene kan sitte på uteserveringen, for å spre gjestene mer. Et tiltak som faller i smak hos bareier Tom Greni. Bildet er fra Bryggen i Bergen i 2018. Arkivfoto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag våkner bergenserne opp til et strengere smittevernregime, etter at det som omtales som «den fjerde smittebølgen» har skylt inn over vestlandshovedstaden.

- I sum er dette alvorlig. Selv om mange er vaksinert, er ikke faren over, sa fungerende byrådsleder Lubna Boby Jaffery på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Det siste døgnet er det registrert 82 nye smittede i Bergen, og det er derfor besluttet å innføre en rekke nye tiltak.

Blant annet blir det fra fredag munnbindpåbud på serveringssteder, i butikker og på arrangementer der det ikke er mulig å holde én meters avstand.

- Prøvd i ett år

Lydnivået på steder hvor det spilles musikk, skal også justeres til et nivå som gjør det mulig for gjester å prate sammen med en meters avstand.

Det åpnes også opp for at skjenketida er lik både på utendørs- og innendørsservering, slik at gjestene blir mer spredt.

- Det er en fantastisk innrømmelse av at det går an å tenke kreativt i disse tider. Det har vi prøvd på i over ett år, å få politikerne til å skjønne at det er bedre at folk sitter ute. Det er ikke hensiktsmessig at folk blir presset inn etter klokka halv ett, sier Tom Greni, som eier utestedene Ricks og Zachen i Bergen sentrum, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer