Kort-kaos

Nets avviser angrep

- Feilen ligger hos Nets. Det er ikke snakk om et angrep, ifølge selskapets pressesjef.

INTERNT: Problemet med betalingsterminalene ligger hos Nets, bekrefter selskapet.
INTERNT: Problemet med betalingsterminalene ligger hos Nets, bekrefter selskapet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«En pågående hendelse forårsaker mislykkede transaksjoner for netthandel og på terminaler i Norge. Undersøkelser pågår», heter det i den korte meldingen på nettsidene til betalingsgiganten Nets.

Pressesjef Peter Glüsing understreker overfor Børsen at «pågående hendelse» ikke er en omskriving av noen form for cyberangrep.

- Det skal du ikke trenge å spekulere i. Det er for tidlig å si noe om årsaken, men det er ikke et angrep. Det er et internt anliggende, som alle tilgjengelige mannskaper jobber med å løse, sier Glüsing.

Køkaos

Mandag ettermiddag, dagen før 17. mai, er det altså ikke mulig å betale med kort i terminaler i norske butikker.

Kunder må enten veien via minibanken, eller ty til en tidkrevende løsning med offline-betaling og signatur. Resultatet er lange køer på det som er en av årets travleste handledager.

- Vi er rammet av driftsforstyrrelser på betalingsterminaler. Vi arbeider med å rette feilen, som altså ligger hos Nets, sier Glüsing til Børsen.

Intet anslag

- Er det mulig å si noe om hvor lenge dette vil vare?

- Jeg kan dessverre ikke gi noe anslag på når dette er løst. Alle tilgjengelige mannskaper er på saken. I mellomtida er det mulig å betale med offline-løsning, sier Glüsing.

Rådgiver Herman Ringstad i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, har lite å tilføye:

- NSM er kjent med saken, men har ingenting å legge til akkurat nå, opplyser rådgiver i NSM, Herman Ringstad, til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer