Krigen i Ukraina:

Nettangrep: - Avanserte spillere

Krigen i Ukraina har fått rekordmange norske bedrifter til å styrke forsvaret mot nettangrep.

ØKER PÅ: Telenor-sjef Sigve Brekke solgte 4000 sikkerhetspakker til små og mellomstore bedrifter bare i april. Foto: Terje Pedersen / NTB
ØKER PÅ: Telenor-sjef Sigve Brekke solgte 4000 sikkerhetspakker til små og mellomstore bedrifter bare i april. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- De fleste tror de blir hacket fordi de sitter på noen hemmeligheter. Det er feil. Du blir hacket fordi det er mulig.

Det sier sikkerhetssjef Thomas Tømmernes i Norges største IT-selskap Atea.

Han mener at Russlands krig mot Ukraina bidrar til å løfte oppmerksomheten om farene for å bli hacket. Antall henvendelser øker, men uten at Tømmernes har grunnlag for å si at fiendtlig aktivitet har eksplodert.

- Det er en konstant økende aktivitet over tid, slår han fast.

Økt trusselnivå

Noen dager etter Russlands invasjon i Ukraina hevet Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterretningstrusselen fra Russland.

- Alle personer og virksomheter med informasjon eller innflytelse av verdi for Russland må regne med å være mer utsatt enn før for russiske etterretningsaktiviteter, skriver PST.

Seksjonsleder Hanne Blomberg i PST forklarte hvorfor de mente det var riktig å heve trusselnivået.

- Kontaktflatene blir færre, og dermed har de mer å vinne. Samtidig er konfliktnivået allerede høyt, og da har de mindre å tape på å drive etterretningsaktivitet, uttalte hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer