New York bryter alle kontrakter med Trump

New York mener Donald Trump er innblandet i «kriminell aktivitet» og bryter kontrakten med presidentens organisasjon.

New York bryter alle kontrakter med Trump Organization, sier ordfører Bill de Blasio på MSNBC. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

New York bryter alle kontrakter med Trump Organization, sier ordfører Bill de Blasio på MSNBC.

- Byen avslutter alle kontrakter med Trump. Våre jurister har gjort en vurdering og kontraktene er helt klare: Hvis et selskap, eller lederskapet i selskapet, er involvert i kriminell aktivitet, så kan vi bryte kontrakten, sier ordføreren.

- Å oppildne til et opprør mot de amerikanske myndighetene er åpenbart kriminell aktivitet. Byen New York vil ikke lenger ha noe som helst med Trump Organization å gjøre.

17 millioner dollar i året

Med det er det helt innlysende at de Blasio tenker på president Trump, som av mange får skylden for å ha oppildnet og oppmuntret den rasende mobben som tok seg inn på Capitol Hill for ei uke siden.

Trumps organisasjon drifter to skøytebaner i Central Park, Central Park Carousel og Trump Golf Links, en golfbane byen eier, skriver New York Times.

Ifølge Washington Post skal dette ha sikret Trump Organization 17 millioner dollar i året.

Det er ikke første gang at verdensmetropolen har sett på om de kan bryte kontrakten med Trump. Allerede i 2015 og for to år siden ble det samme vurdert, men da kom de til at det ikke gikk.

Ordfører de Blasio, en demokrat, forventer at presidentens organisasjon vil ta kontraktsbruddet for retten, men er ikke bekymret.

- Vi står på solid juridisk grunn, sier de Blasio.

Avgjørelsen denne gangen ble tatt raskt. Det var nemlig så seint som tirsdag at byen varslet at de ville finne ut om de kunne bryte kontraktene med Trump.

- Presidenten oppildnet til et opprør mot USAs myndigheter - åpenbart en grunnlovsstridig handling og folk døde. Det er utilgivelig, sa de Blasio tirsdag.

Slår tilbake

Trump Organization slår tilbake. En talsperson sier til Fox News at «dette er nok et eksempel på at ordfører de Blasio ignorerer fakta.»

- New York City har ingen rett til å avslutte våre kontrakter, og hvis de fortsetter vil de skylde The Trump Organization over 30 millioner dollar.

Talspersonen kaller beslutningen politisk «diskriminering».

- Dette er ikke annet enn politisk diskriminering, et forsøk på å krenke det første grunnlovstillegget og vi planlegger å kjempe hardt.

Mange bryter bånd

Byen New York seg inn i en rekke som blir stadig lengre, og som inneholder organisasjoner som ikke lenger vil jobbe med presidenten eller hans organisasjon.

Tirsdag kunne New York Times melde at den tyske storbanken Deutsche Bank hadde bestemt seg for å ikke gjøre forretninger med Trump eller selskapet hans i framtida.

De har over 300 millioner dollar i lån utestående hos Trump, lån som forfaller i løpet av de kommende åra.

Banken har konkludert med at de, foruten å ettergi gjelden, ikke kan kutte alle bånd med Trump før lånene forfaller.

I tillegg til den tyske storbanken har også finansselskapet Stripe annonsert at de ikke lenger vil prosessere betaling til Trump-kampanjens nettsider og internettbaserte pengeinnsamling.

Shopify, som driver nettbutikker, har gått ut med at de ikke lenger vil drive nettbutikken for Trump Organization og Trumps valgkampanje.

ANGREPET PÅ KONGRESSEN: Slik foregikk angrepet på kongressen 6.januar. VIDEO: AP Vis mer

Avviklet personlige kontoer

Den New York-baserte banken Signature Bank sier at de har begynt å avvikle Donald Trumps to personlige kontoer hos dem, der det skal stå tett på 45 millioner kroner, og de gikk samtidig til det drastiske skritt å kreve at han trakk seg fra presidentembetet.

Den store golforganisasjonen PGA bestemte seg også for at de ikke vil spille på Trump National Golf Club Bedmninster i New Jersey i 2022.

I tillegg er Donald Trump utestengt fra en rekke sosiale medium, deriblant Facebook, Twitter og YouTube.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer