New York bryter alle kontrakter med Trump

New York mener Donald Trump er innblandet i «kriminell aktivitet» og bryter kontrakten med presidentens organisasjon.

New York bryter alle kontrakter med Trump Organization, sier ordfører Bill de Blasio på MSNBC. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

New York bryter alle kontrakter med Trump Organization, sier ordfører Bill de Blasio på MSNBC.

- Byen avslutter alle kontrakter med Trump. Våre jurister har gjort en vurdering og kontraktene er helt klare: Hvis et selskap, eller lederskapet i selskapet, er involvert i kriminell aktivitet, så kan vi bryte kontrakten, sier ordføreren.

- Å oppildne til et opprør mot de amerikanske myndighetene er åpenbart kriminell aktivitet. Byen New York vil ikke lenger ha noe som helst med Trump Organization å gjøre.

17 millioner dollar i året

Med det er det helt innlysende at de Blasio tenker på president Trump, som av mange får skylden for å ha oppildnet og oppmuntret den rasende mobben som tok seg inn på Capitol Hill for ei uke siden.

Trumps organisasjon drifter to skøytebaner i Central Park, Central Park Carousel og Trump Golf Links, en golfbane byen eier, skriver New York Times.

Ifølge Washington Post skal dette ha sikret Trump Organization 17 millioner dollar i året.

Det er ikke første gang at verdensmetropolen har sett på om de kan bryte kontrakten med Trump. Allerede i 2015 og for to år siden ble det samme vurdert, men da kom de til at det ikke gikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.