NHO: - Det er ille nå

- Det er tungt å møte bedriftsledere. For mange er det mye verre nå enn i mars, for nå er all egenkapitalen brukt opp.

Foto: Hans A. Vedlog
Foto: Hans A. Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NHO-leder Ole Erik Almlid legger ikke fingrene mellom når han formidler temperaturen fra arbeidsgiversidens interesseorganisasjon.

- Det er ganske ille nå. Det er en skikkelig krise. Nå opplever jeg at regjeringen også har tatt det inn over seg, sier Almlid kort etter at regjeringen tirsdag la fram den oppdaterte coronakrisepakka for næringslivet.

- Først og fremst er jeg er glad for at det kommer en generell kompensasjonsordning for alle bedrifter. Der har regjeringen kommet oss i møte. Nå er det ytterst viktig at vi får alle sunne bedrifter gjennom denne krisen, sier han.

Så raskt som mulig

Almlid mener mye er bra i krisepakka, men ber innstendig om forbedringer.

- Jeg snakker med bedriftsledere på telefonen og har møter på teams. Det er tungt. Mange forteller at det er like ille, og verre, enn i mars. For nå er egenkapitalen brukt opp, bufferen du satt med i vår er ikke der.

- Da er det ekstra tungt at utebetalingene ikke kommer før på nyåret?

- Ideelt sett skule det vært penger på konto umiddelbart. Men vi må ha forståelse for at dette skal administreres på en god måte. Så jeg vil si at det er utrolig viktig at likviditetsproblemet må løses raskt, samtidig som det må balanseres med at ordningen er bærekraftig, sier Almlid.

Må vite i god tid

NHO-toppen understreker bedriftens behov for forutsigbarhet:

- Jeg håper virkelig det blir noen justeringer i forhandlingene mellom regjeringen og Frp som nå venter i Stortinget, slik at det som godt blir en god del bedre. Blant annet må det være minimum 70 prosent dekningsgrad. Og ikke minst må man se lenger fram. Det innebærer at man må evaluere lenge før ordningens utløp i mars, slik at en eventuell videreføring er på plass i god tid, understreker Almlid.

- Mange har etterlyst 80 prosent dekningsgrad?

- Og det forstår jeg godt. Vi vår se hva Frp og Stortinget gjør med det.

NHOs administrerende direktør er også kritisk til begrensningen oppad på 50 millioner kroner i støtte til foretakene.

- Det rammer mange av konsernene som er aller hardest utsatt, som for eksempel de store byhotellene. Taket må løftes til 80 millioner kroner, sier Almlid.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer