NHO: - Det er ille nå

- Det er tungt å møte bedriftsledere. For mange er det mye verre nå enn i mars, for nå er all egenkapitalen brukt opp.

Foto: Hans A. Vedlog
Foto: Hans A. Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NHO-leder Ole Erik Almlid legger ikke fingrene mellom når han formidler temperaturen fra arbeidsgiversidens interesseorganisasjon.

- Det er ganske ille nå. Det er en skikkelig krise. Nå opplever jeg at regjeringen også har tatt det inn over seg, sier Almlid kort etter at regjeringen tirsdag la fram den oppdaterte coronakrisepakka for næringslivet.

- Først og fremst er jeg er glad for at det kommer en generell kompensasjonsordning for alle bedrifter. Der har regjeringen kommet oss i møte. Nå er det ytterst viktig at vi får alle sunne bedrifter gjennom denne krisen, sier han.

Så raskt som mulig

Almlid mener mye er bra i krisepakka, men ber innstendig om forbedringer.

- Jeg snakker med bedriftsledere på telefonen og har møter på teams. Det er tungt. Mange forteller at det er like ille, og verre, enn i mars. For nå er egenkapitalen brukt opp, bufferen du satt med i vår er ikke der.

- Da er det ekstra tungt at utebetalingene ikke kommer før på nyåret?

- Ideelt sett skule det vært penger på konto umiddelbart. Men vi må ha forståelse for at dette skal administreres på en god måte. Så jeg vil si at det er utrolig viktig at likviditetsproblemet må løses raskt, samtidig som det må balanseres med at ordningen er bærekraftig, sier Almlid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer