NHO-alarm for norsk luftfart

NHO Luftfart-direktør Torbjørn Lothe sier at det haster med statlig pengestøtte hvis norsk luftfart skal overleve sommeren.

KRISEMELDING TIL REGJERINGEN: - Det vil være en tjenesteforsømmelse å ikke gjøre noe, for da har vi ikke noen norsk luftfart utpå høsten, sier NHO Luftfart-direktør Torbjørn Lothe. Her SAS og Norwegian-fly på Værnes lufthavn.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KRISEMELDING TIL REGJERINGEN: - Det vil være en tjenesteforsømmelse å ikke gjøre noe, for da har vi ikke noen norsk luftfart utpå høsten, sier NHO Luftfart-direktør Torbjørn Lothe. Her SAS og Norwegian-fly på Værnes lufthavn. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens Norwegian allerede slåss for livet, er NHO Luftfarts direktør Torbjørn Lothe alvorlig bekymret for alle de tre flyselskapene SAS, Norwegian og Widerøe.

Han begynner å bli utålmodig, etter at hans og de tre flyselskapenes dialog med samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) har pågått siden før påske.

Nå etterlyser Lothe handling – i form av pengestøtte til selskapene.

– Timeglasset renner

– Vi har en god dialog og har spilt inn forslag, og det er det vi nå avventer respons på. Vi begynner å bli litt utålmodige, sier han om dialogen med Hareide.

– Hva sier han til forslagene?

– Det vil jeg ikke gå i detalj på, men vi mener at dette nå må se dagens lys. Om det ikke skjer noe, overlever ikke norsk luftfart sommeren.

– Hvor lang tid har Hareide på seg?

– Det har jeg ikke lyst til å si, på klokka, men timeglasset renner, sier Lothe.

Han gjør det klart at staten må inn med direkte pengestøtte til flyselskapene, hvis de skal overleve krisen, og at dette må komme i tillegg til den allerede vedtatte krisepakken på seks milliarder kroner i garantier til selskapene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer