NHO ber regjeringen avvikle hjemmekontor

Arbeidsgiverorganisasjonen mener det er et svært inngripende tiltak.

TILTAK: Regjeringen og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) handler i strid med smittevernloven når de venter med å oppheve tiltak til neste uke, mener jussprofessor. Foto: Terje Bendiksby / NTB
TILTAK: Regjeringen og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) handler i strid med smittevernloven når de venter med å oppheve tiltak til neste uke, mener jussprofessor. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NHO mener det ikke lenger er forholdsmessig med koronarestriksjoner som for eksempel hjemmekontor.

- Det er en feilslutning å si at hjemmekontor er et lite inngripende tiltak, mener Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel.

Rammer tusenvis

Arbeidsgiverorganisasjonen skriver i en pressemelding at de mener hjemmekontor er et svært inngripende tiltak næringsmessig, og at de opplever det som belastende for mange ansatte.

- Hjemmekontor snur rundt på livsstilen vår og rammer mange servicebransjer, fra frisører til kantiner. Tusenvis av ansatte i servicenæringen er fortsatt permittert, sier Kaltenborn.

Utspillet fra NHO kommer bare kort tid etter at Høyres Tone Wilhelmsen Trøen gikk ut med en klar forventning om at det nå lempes kraftig på tiltak.

- Det er ikke forholdsmessig å holde på tiltak dersom de har fått råd om det motsatte, sier Trøen til NTB.

Onsdag kom Folkehelseinstituttet med en ny risikorapport, der FHI anbefaler en rask nedtrapping av tiltakene. Den viktigste grunnen er ifølge FHI-direktør Camilla Stoltenberg at omikron i liten grad gir alvorlig sykdom blant nordmenn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer